Κληρώσεις Ευρώπης: Αντίπαλοι για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ

 


Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν στη Νιόν οι κληρώσεις των play-offs Champions League και Europa League. Οι ελληνικές ομάδες έμαθαν τους πιθανούς αντιπάλους τους στην προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους.

Champions League

Η ΑΕΚ (ισχυρή) θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Λέφσκι Σόφιας / Καϊράτ Αλμάτι. Ο Ολυμπιακός (μαζί με τη ΝΕC Ναϊμέχεν) θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Union Saint-Gilloise / Μπόντο/Γκλιμτ. Τα πρώτα ματς είναι προγραμματισμένα για 18-19 Αυγούστου και οι ρεβάνς για 25-26 Αυγούστου.

Europa League

Ο ΠΑΟΚ (ισχυρός) κληρώθηκε με τον νικητή του ζευγαριού Λέφσκι Σόφιας / Καϊράτ Αλμάτι ή Άντερλεχτ. Ο ΟΦΗ (ανίσχυρος) θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ / ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Τα ματς θα γίνουν στις 20 και 27 Αυγούστου.

Conference League

Ο Παναθηναϊκός συμμετέχει επίσης στα play-offs της διοργάνωσης (λεπτομέρειες κλήρωσης αναμένονται ή έχουν ανακοινωθεί παράλληλα).

Τι σημαίνει για τις ομάδες

Οι κληρώσεις θεωρούνται σχετικά ευνοϊκές για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει δύσκολο αντίπαλο αν προκριθεί η Union ή η Μπόντο. Οι ελληνικές ομάδες στοχεύουν σε πρόκριση στους ομίλους, που φέρνει σημαντικά οικονομικά οφέλη και αγωνιστική εμπειρία.