Γυναικοκτονία Καλαμάτας: Ξέσπασε ο θείος του δράστη – «Να το πληρώσει, δεν μπορείς να την σκοτώσεις»

 


Η Καλαμάτα είναι και πάλι στο κέντρο της επικαιρότητας μετά από μια νέα γυναικοκτονία που συγκλόνισε την Ελλάδα. Σε μια τραγική περίπτωση, η 39χρονη Βασιλική δολοφονήθηκε από τον 41χρονο σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους, ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά τους, 6 και 10 ετών, κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο.

Σε συγκινητικές δηλώσεις προχώρησε ο θείος του δράστη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ανιψιός του πρέπει να πληρώσει για το έγκλημα που διέπραξε, συμπληρώνοντας: «Δεν μπορείς να την σκοτώσεις».

Το χρονικό του εγκλήματος, οι περισσότερες λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται, και η απολογία του δράστη που αναμένεται, αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής.

Χρονικό του εγκλήματος

Το έγκλημα διαπράχθηκε δευτεριάτινα ξημερώματα, λίγο πριν τις 2:00, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Καλαμάτα.

Πώς αποκαλύφθηκε

  • 01:47: Γείτονες ακούν γυναικείες κραυγές και καλούν την Άμεση Δράση

  • 01:52: Αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο

  • Ανακάλυψη: Ο 41χρονος άνοιξε την πόρτα με ματωμένα ρούχα

  • Στο πτώμα: Η 39χρονη βρέθηκε νεκρή στην κρεβατοκάμαρα με πολλαπλά τραύματα

Η 39χρονη έφερε δεκάδες τραύματα στο κεφάλι, τον λαιμό, το στήθος και την πλάτη, με στοιχεία που δείχνουν ότι προσπάθησε να ξεφύγει. Σύμφωνοι με τους γείτονες, φώναζε «βοήθεια» πριν σταματήσει.

Στο αριστερό της χέρι βρέθηκε ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο ο δράστης φέρεται να της πήρε κατά τη διάρκεια πάλης.

Τι υποστήριξε ο 41χρονος δράστης

Ο 41χρονος λογιστής ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

Η εκδοχή του δράστη

ΙσχυρισμόςΑντίθετα στοιχεία
«Ξύπνησε και είδε τη γυναίκα να στέκεται πάνω από το κεφάλι του με μαχαίρι» Η γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα στην πλάτη, δείχνοντας ότι έτρεχε και προσπαθούσε να φύγει 
«Προηγήθηκε τσακωμός και πάλη» Βρέθηκαν 45 μαχαιριές στο σώμα της θύμα, ενώ ο ίδιος είχε μόνο λίγες γρατζουνιές 
«Της πήρα το μαχαίρι και τη σκότωσα» Βρέθηκε κουτί με ηρεμιστικά χάπια χωρίς συνταγογράφηση στην οικία 

Ο δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενδοοικογενειακή βία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Παρά την ομολογία του, ο 41χρονος παραμένει προκλητικός και αμετανόητος, επιμένοντας στην εκδοχή της αυτοάμυνας ενόψει της απολογίας του.

Τι γνωρίζουμε για το ζευγάρι

Η οικογένεια

  • 39χρονη Βασιλική: Θύμα της γυναικοκτονίας

  • 41χρονος λογιστής: Σύζυγος και δράστης

  • Παιδιά: Δύο κορίτσια, 6 και 10 ετών

Ιστορικό βίας

Σύμφωνα με γείτονες της περιοχής, τον τελευταίο καιρό είχαν πυκνώσει οι τσακωμοί ανάμεσα στο ζευγάρι. Οι περίοικοι άκουγαν περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας.

Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας για ενδοοικογενειακή βία, και κανένας από τους δύο δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.

Η αδερφή της 39χρονης

Η αδερφή της δολοφονημένης αποκάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία:

  • Σχεδίαζαν μαζί τη φυγή της με τα παιδιά χωρίς κανείς να το ξέρει

  • Η Βασιλική έλεγε κάθε μέρα στον σύζυγο: «Άσε με να φύγω με τα παιδιά και δεν θέλω κάτι άλλο»

  • Ο 41χρονος είχε χτυπήσει πολλές φορές την 39χρονη, σύμφωνα με την αδερφή της

  • Τα δύο παιδιά βρίσκονται πλέον με την αδερφή της θύμα

Η κηδεία και η απολογία

Η κηδεία της 39χρονης πραγματοποιείται Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026. Τα έξοδα δεν μπορούν να καλυφθούν από την οικογένεια, καθώς κανείς από τον περίγυρό της δεν διαθέτει οικονομική δυνατότητα. Έτσι, τρεις άγνωστοι που ευαισθητοποιήθηκαν αναλαμβάνουν να πληρώσουν την κηδεία, ζητώντας να μην δημοσιευτούν τα ονόματά τους.

Η απολογία του 41χρονου αναμένεται Πέμπτη 4 Ιουνίου 2026 ενώπιον του ανακριτή.

Το μήνυμα του θείου του δράστη

Ο θείος του 41χρονου γυναικοκτόνου, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι ο ανιψιός του πρέπει να πληρώσει για το έγκλημα. Η φράση του «Να το πληρώσει – Δεν μπορείς να την σκοτώσεις» εκφράζει μια οικογενειακή αποδοχή της ευθύνης, αν και η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Γιατί έχει σημασία αυτή η υπόθεση

Αυτή η γυναικοκτονία είναι η νεότερη σε μια σειρά από ανάλογες περιπτώσεις στην Ελλάδα, ανοίγοντας ξανά τον διάλογο για την ενδοοικογενειακή βία και την προστασία των θυμάτων.

Η περίπτωση της Καλαμάτας είναι ιδιαίτερα τραγική:

  • Το έγκλημα διαπράχθηκε ενώ τα ανήλικα παιδιά κοιμόντουσαν

  • Η γυναίκα προσπαθούσε να φύγει με τα παιδιά

  • Οι γείτονες άκουγαν βία χωρίς να γίνει καταγγελία

  • Ο δράστης επιμένει στην αυτοάμυνα παρά τις 45 μαχαιριές

Τα δύο μικρά κορίτσια μεταφέρθηκαν στην παιδιατρική του Νοσοκομείου Καλαμάτας για ψυχολογική υποστήριξη.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα δείξει πώς θα αντιμετωπιστεί η εκδοχή της αυτοάμυνας σε μια περίπτωση με τόσο εμφανή στοιχεία πρόθεσης και βίας.