Σφαγή στη Μόσχα - Ο Λουκασένκο διαψεύδει τον Πούτιν

Οι εκτελεστές προσπάθησαν να διαφύγουν στη Λευκορωσία, όχι στην Ουκρανία. Η αντιπαράθεση απόψεων μεταξύ του Ρώσου ηγέτη και ενός εκ των στενότερων συμμάχων του προκύπτει λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, υποστηρίζει ότι οι ένοπλοι που επιτέθηκαν στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα επιδίωξαν αρχικά την ασφάλεια στη χώρα του, όχι στη γειτονική Ουκρανία, όπως υποστηρίζουν οι Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν.

Ο Πούτιν υποστηρίζει ότι η Ουκρανία είχε ανοίξει ένα "παράθυρο" για τη διέλευση των δραστών, παρά την εμπόλεμη κατάσταση. Η Ουκρανία αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή της, ενώ δύο από τους ισχυρότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ και ο αρχηγός της FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, κατηγορούν ανοιχτά το Κίεβο σήμερα, χωρίς αποδείξεις.

Ωστόσο, ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Πούτιν, αναφέρει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Λευκορωσίας και της Ρωσίας συντόνισαν τις ενέργειές τους καθώς το όχημα των υπόπτων κινήθηκε προς την περιοχή του Μπριάνσκ, στα νοτιοδυτικά της Μόσχας, που συνορεύει τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Λευκορωσία. Αναφέρει επίσης ότι η Λευκορωσία ενίσχυσε γρήγορα τους ελέγχους στα σύνορα, αποτρέποντας την είσοδό τους.