Μην πιστεύετε τον Πούτιν, λέει ο Γκάρι Κασπάροφ

Σύμφωνα με τον Γκάρι Κασπάροφ, θρύλος του σκακιού, συνιδρυτής του World Liberty Congress και πρόεδρος της Renew Democracy Initiative, η τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, η οποία σκότωσε περισσότερους από 137 ανθρώπους, είναι ένα βάναυσο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Κασπάροφ υποστηρίζει ότι πολλά βασικά στοιχεία είναι ακόμη ασαφή και πιθανόν να γίνουν λιγότερο ξεκάθαρα καθώς το Κρεμλίνο εργάζεται για να εκμεταλλευτεί την κρίση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό1. Αναφέρει ότι η επίθεση έδωσε στον δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν μια κραυγή συγκέντρωσης μία ημέρα αφότου το Κρεμλίνο δήλωσε για πρώτη φορά ότι η Ρωσία βρίσκεται σε ‘κατάσταση πολέμου’ στην Ουκρανία.

Ο Κασπάροφ επισημαίνει ότι η FSB, η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας της Ρωσίας, ισχυρίζεται ότι συνέλαβε τέσσερις υπόπτους κοντά στην Ουκρανία, σε ένα από τα πιο οχυρωμένα σύνορα στον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για την ακρίβεια αυτής της πληροφορίας.

Ο Κασπάροφ καταλήγει λέγοντας ότι ο Πούτιν πιστεύει ότι χρειάζεται διαρκή πόλεμο για να διατηρήσει την εξουσία1. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η αδυναμία της Δύσης ενθαρρύνει τη ρωσική κλιμάκωση.