Μεγαλοπρεπής η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα

Λίγο μετά τις 12:40 ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, με πλήθος κόσμου να έχει κατακλύσει το κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσει το εντυπωσιακό θέαμα.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11:15, με τα χειροκροτήματα να καλύπτουν τον ουρανό, καθώς άρματα μάχης, στρατιωτικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Πριν από την παρέλαση, στις 10:00, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β'. Παρόντες ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Στις 8:00 το πρωί, η Εθνική Σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την 202η επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Η φετινή παρέλαση έλαβε χώρα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, με τον ελληνικό λαό να τιμά με περηφάνεια και ευγνωμοσύνη τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία.