Σοκαριστική επίθεση με μαχαίρι σε φοιτήτρια στην Αθήνα

Την Παρασκευή (1/3), το μεσημέρι, η Αθήνα συγκλονίστηκε από μια άγρια επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε μια 22χρονη φοιτήτρια στον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της πόλης, στην οδό Ερμού. Ο δράστης, ένας 32χρονος άνδρας από το Ιράκ, μαχαίρωσε την άτυχη κοπέλα πισώπλατα, τραυματίζοντάς την σοβαρά στην ωμοπλάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος έφτασε στην Αθήνα μόλις την προηγούμενη μέρα, μέσω Σερβίας. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα γερμανικό διαβατήριο.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να διαπιστώσουν πού διέμενε ο δράστης κατά τη διάρκεια της νύχτας, ούτε τους σκοπούς της παρουσίας του στην Ελλάδα. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και σήμερα (3/3) θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Η άγρια επίθεση

Η 22χρονη κοπέλα κατευθυνόταν προς την εργασία της, όταν ο 32χρονος άνδρας την πλησίασε αιφνιδιαστικά και την μαχαίρωσε με ένα μαχαίρι 23 εκατοστών. Η κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά στην περιοχή της ωμοπλάτης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κοπέλα, αιμορραγώντας, έσπευσε σε παρακείμενο κατάστημα ζητώντας βοήθεια. Αμέσως μετά, κατέρρευσε στο πάτωμα. Περίοικοι και υπάλληλοι του καταστήματος της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο περιέδεσαν τα τραύματά της.

Η 22χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο δράστης

Ο δράστης, ο οποίος παρέμεινε στο σημείο μέχρι τη σύλληψή του, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του στους αστυνομικούς, μαχαίρωσε την κοπέλα θεωρώντας ότι ήταν κατάσκοπος των Γερμανών και τον παρακολουθούσε.