ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά το Συνέδριο με Στόχο την Ενότητα και την Ανατροπή

Σήμερα, ανοίγει η αυλαία του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο μια εύθραυστη "εκεχειρία" μεταξύ των εσωτερικών ρευμάτων του κόμματος. Η επιτυχία ή η αποτυχία του συνεδρίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας στο επίκεντρο την ενότητα του κόμματος και την άνοδο στις δημοσκοπήσεις.

Τρία στρατόπεδα διαμορφώνονται:

  • Το "προεδρικό" στρατόπεδο του Αλέξη Τσίπρα
  • Η "ριζοσπαστική" πτέρυγα με επικεφαλής τον Νίκο Φίλη
  • Η "ρεαλιστική" πτέρυγα με επικεφαλής τον Δημήτρη Τζανακόπουλο

Στόχος του συνεδρίου είναι η υιοθέτηση ενός κοινού πολιτικού προγράμματος, ικανό να προσελκύσει ψηφοφόρους και να θέσει τις βάσεις για την "ανατροπή" του πολιτικού σκηνικού. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει ριζοσπαστικές προτάσεις, ενώ η "τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ" για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς θα τεθεί στο επίκεντρο.

Περισσότεροι από 1.500 σύνεδροι, καθώς και εκπρόσωποι ξένων κομμάτων, θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο "Divani Caravel". Το συνέδριο θα καλύψει πλήθος θεματικών, όπως η οικονομία, η κοινωνία, το περιβάλλον και η εξωτερική πολιτική.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια κρίσιμη καμπή για το κόμμα. Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό στερέωμα θα εξαρτηθεί από την ικανότητά του να διαχειριστεί τις εσωτερικές αντιθέσεις, να υιοθετήσει ένα ρεαλιστικό και πειστικό πολιτικό πρόγραμμα, και να κινητοποιήσει το εκλογικό του σώμα.