Ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν από το Σεβέρνι μετά από σφοδρή μάχη

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν στο Σεβέρνι, μια πόλη στην ανατολική Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να εξαπολύουν αιματηρή επίθεση εναντίον των ουκρανικών στρατευμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ουκρανοί υπέστησαν βαριές απώλειες και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν άτακτα από την πόλη.

Η μάχη για το Σεβέρνι θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς η πόλη αποτελεί στρατηγικό σημείο ελέγχου για την πρόσβαση στην περιοχή του Ντονμπάς. Η κατάληψή της από τους Ρώσους αποτελεί σημαντική νίκη για τις δυνάμεις τους και ενισχύει την θέση τους στην ανατολική Ουκρανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ουκρανική άμυνα στο Σεβέρνι κατέρρευσε μετά από σφοδρό βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν πυροβολικό, αεροπορία και βαριά όπλα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στους Ουκρανούς.

Πηγές αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες που κατάφεραν να διαφύγουν από το Σεβέρνι είναι αποδιοργανωμένοι και τραυματισμένοι. Η υποχώρηση από την πόλη αποτελεί πλήγμα για το ηθικό των ουκρανικών δυνάμεων και εντείνει τις ανησυχίες για την πορεία του πολέμου.

Η μάχη για το Σεβέρνι αποτελεί ένα ακόμα αιματοκύλισμα στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η πόλη έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τις μάχες, ενώ δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.