Ρώσοι: Εφηύραν έναν αόρατο χιτώνα που κρύβει τους Ρώσους στρατιώτες από θερμικές συσκευές

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, Ρώσοι επιστήμονες από το Εργαστήριο Ενέργειας και Πυρηνικής Φυσικής του Ινστιτούτου Ενέργειας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας έχουν αναπτύξει έναν νέο τύπο υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός "αόρατου χιτώνα" για στρατιώτες. Το υλικό αυτό, που ονομάζεται "META-X", είναι ένα μείγμα γραφενίου και άλλων υλικών που έχει την ικανότητα να απορροφά την θερμική ακτινοβολία σε συγκεκριμένα μήκη κύματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει έναν στρατιώτη να φαίνεται "αόρατος" σε θερμικές κάμερες.

Σε πειράματα που διεξήχθησαν στο εργαστήριο, το META-X αποδείχθηκε ότι είναι αποτελεσματικό στην απορρόφηση της θερμικής ακτινοβολίας σε μήκη κύματος από 3 έως 10 μικρομέτρα. Αυτό το εύρος μήκους κύματος χρησιμοποιείται από πολλές θερμικές κάμερες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται από στρατιωτικά οχήματα και UAV.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το META-X θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα νέο τύπο θωρακισμένου ενδύματος για στρατιώτες. Το ένδυμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει τους στρατιώτες από θερμικές βόμβες ή από θερμικές κάμερες που χρησιμοποιούνται από τον εχθρό.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το META-X δεν είναι ακόμη έτοιμο για μαζική παραγωγή. Οι ερευνητές συνεχίζουν να εργάζονται για τη βελτίωση των ιδιοτήτων του υλικού και για να μειώσουν το κόστος του.

Εδώ είναι μερικές επιπλέον πληροφορίες για το META-X:

  • Το υλικό είναι κατασκευασμένο από δισεκατομμύρια μικρά φύλλα γραφενίου που είναι διατεταγμένα σε μια συγκεκριμένη διάταξη.
  • Το γραφένιο είναι ένα υλικό με εξαιρετικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της θερμικής αγωγιμότητας και της ηλεκτρικής αγωγιμότητας.
  • Το META-X είναι ένα σχετικά νέο υλικό και οι ερευνητές εξακολουθούν να μαθαίνουν για τις δυνατότητές του.

Το META-X έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι στρατιώτες πολεμούν. Μπορεί να προσφέρει μια σημαντική πλεονεκτική θέση στους στρατιώτες που το χρησιμοποιούν, κάνοντάς τους πιο δύσκολο να εντοπιστούν από τον εχθρό.