Ράνια Τζίμα: Η ερώτηση της στο Debate που προκαλεί πονοκέφαλο…

Σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης, Φώτη Καφαράκη, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τις λεπτομέρειες του debate των πολιτικών αρχηγών. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών, Γιάννης Τρουπής, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συντονιστής της τηλεμαχίας, Γιώργος Κουβαράς, καθώς και οι δημοσιογράφοι Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Η Ράνια Τζίμα είναι η νεότερη δημοσιογράφος από τους έξι, αλλά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια με την ανοδική της πορεία. Έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει κατακτήσει τη μάχη της τηλεθέασης στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, σε έναν ανταγωνιστικό τηλεοπτικό χώρο.

Η παρουσία της ως κεντρική παρουσιάστρια στο βραδινό δελτίο του MEGA και οι συνεντεύξεις της σε πολιτικούς αρχηγούς τον τελευταίο καιρό έχουν καταξιώσει τη Ράνια Τζίμα ανάμεσα στους συναδέλφους της στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Αναμένεται να είναι η πιο μη προβλέψιμη στο debate, τόσο στις συμφωνημένες θεματικές που θα θέσει όσο και στην τελευταία ελεύθερη ερώτηση προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Με τη φετινή της εμφάνιση στο δελτίο του MEGA, η Ράνια Τζίμα έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να ανατρέψει τα πράγματα, να μην αφήνει καμία ερώτηση αναπάντητη και να αντιμετωπίζει ειρωνείες, παραπληροφόρηση και ακατάλληλα σχόλια, ακόμα και από τους συνεργάτες του δελτίου. Οι αντιδράσεις της έχουν γίνει viral και έχει αποθεωθεί πολλές φορές για το δημοσιογραφικό της θάρρος, τολμηρότητα και τον καλό της προετοιμασμένο χειρισμό κάθε θέματος που σχολιάζει.

Το debate αποτελεί μια ευκαιρία για τη Ράνια Τζίμα να βρεθεί όχι μόνο αντιμέτωπη με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και με τους πέντε συναδέλφους της από τα μεγάλα εθνικά κανάλια, με σκοπό τη σύγκριση και την απόδειξη του πόσο ανεξάρτητη και απρόβλεπτη μπορεί να είναι. Αυτό δεν αποτελεί μόνο μια πρόκληση για τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα, αλλά και για τους ίδιους τους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στη συζήτηση. Η Ράνια Τζίμα φαίνεται να είναι ο μοναδικός μη ελεγχόμενος και απρόβλεπτος παράγοντας σε μια διαδικασία που συνήθως είναι πολύ πιο δομημένη και ελεγχόμενη. Αυτό ακριβώς ανησυχεί περισσότερο τους άλλους συμμετέχοντες.