Παραδοχή FSB: Σημαντική αύξηση των επιθέσεων σε ρωσικά εδάφη στα σύνορα με την Ουκρανία

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB υποστήριξε σήμερα ότι από τις αρχές Οκτωβρίου παρατηρείται «σημαντική αύξηση» των ουκρανικών επιθέσεων εναντίον ρωσικών εδαφών που συνορεύουν με την Ουκρανία, στις οποίες σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε. 

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία, οι επιθέσεις αυτές αφορούν κυρίως την περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την περιφέρεια του Χαρκόβου, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών τις τελευταίες 40 ημέρες, φτάνοντας μέχρι τα σύνορα. 

Στο στόχαστρο μπήκαν επίσης οι περιοχές του Μπριάνσκ και του Κουρσκ, πάντα σύμφωνα με την FSB. «Την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν περισσότεροι από 100 βομβαρδισμοί σε 32 κοινότητες, με χρήση του συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, του πυροβολικού, όλμων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών», συνεχίζει η ανακοίνωση. Ένας κάτοικος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. 
Καταστράφηκαν επίσης δύο σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έντεκα κατοικίες και δύο διοικητικά κτίρια ενώ υπέστησαν ζημιές οκτώ μεθοριακά φυλάκια. 

Στις 12 Σεπτεμβρίου, από τον βομβαρδισμό ενός ρωσικού μεθοριακού φυλακίου, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, ενώ υπέστησαν ζημιές σπίτια και καλώδια του ηλεκτρικού. 

Τον Ιούλιο ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε το Κίεβο ότι εκτόξευσε τρεις πυραύλους στην πόλη Μπέλγκοροντ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης διοικητικής περιφέρειας. 

Τον Απρίλιο, μια αποθήκη πετρελαίου δέχτηκε επίθεση από ουκρανικά ελικόπτερα, πάντα σύμφωνα με τη Μόσχα. Συμφωνίες που είναι απίθανο να υπογραφούν Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της συλλογικής Δύσης για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης είναι αδύνατες στο εγγύς μέλλον, δήλωσε στο PolitEkspert το αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Konstantin Sokolov.

 Η Μόσχα εργάζεται τώρα για να αποκτήσει μια αρκετά ισχυρή θέση που θα της επιτρέψει να διαπραγματευτεί με την Ουάσιγκτον με αποδεκτούς όρους, πιστεύει. Αυτό απαιτεί συγκεκριμένα αποτελέσματα στην Ουκρανία, αλλά μέχρι τότε δεν θα πρέπει να αναμένονται ούτε καν προσπάθειες επίτευξης συμφωνιών. "Οι διακηρυγμένοι στόχοι της ειδικής επιχείρησης είναι η "αποναζιστικοποίηση" και η "αποστρατιωτικοποίηση".

 Οι λέξεις αυτές δεν είναι τυχαίες, αν θυμηθεί κανείς πότε χρησιμοποιήθηκαν την τελευταία φορά. Ήταν μετά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο στις διασκέψεις της Γιάλτας και του Πότσνταμ σε σχέση με τη Γερμανία. 

Αντίστοιχα με την Ουκρανία, οι δηλωμένοι στόχοι είναι της ίδιας κλίμακας. Μετά τα δημοψηφίσματα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πυροβολούν τώρα Ρώσους πολίτες σε τέσσερις νέες περιοχές", δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας. 

Σύμφωνα με τον Sokolov, η Ρωσία πρέπει να τερματίσει τον ουκρανικό ναζισμό. Μέχρι τότε η σύγκρουση θα συνεχιστεί.