Μπλίνκεν: Εκτιμούμε τις προσπάθειες της Ελλάδας, είναι βασικός μας σύμμαχος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Άντονι Μπλίνκεν «εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα ως βασικός σύμμαχος και εταίρος του ΝΑΤΟ»

Τηλεφωνική επικοινωνία για τη σημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνεται πως «ο υπουργός (Μπλίνκεν) και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης συζήτησαν τις προσπάθειες υποστήριξης της ασφάλειας της Ουκρανίας εν μέσω του αδικαιολόγητου και απρόκλητου πολέμου της Ρωσίας και τη σημασία της προώθησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα ως βασικός σύμμαχος και εταίρος του ΝΑΤΟ».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε σε ανάρτησή του: «Εποικοδομητική τηλεφωνική συνομιλία σήμερα με @SecBlinken. Συζητήσαμε τον στενό συντονισμό μας ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στη Ρωσία, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ