Επίθεση στον σύζυγo της Νάνσι Πελόζι: Ο δράστης έψαχνε εκείνη, εισέβαλε στο σπίτι με σφυρί

Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, Πολ, ο οποίος δέχθηκε βίαιη επίθεση στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο.


Όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία, ο 82χρονος δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια διάρρηξης στο οίκημα και ο δράστης τον χτύπησε με σφυρί. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος ήταν στην Ουάσινγκτον όταν έλαβε χώρα η επίθεση στον άνδρα της. Σύμφωνα με το ABC, ο δράστης φαίνεται ότι αναζητούσε εκείνη και όχι τον σύζυγό της. Ειδικότερα, φέρεται να μπήκε από μια συρόμενη πόρτα, κρατώντας το σφυρί, και έψαχνε την ίδια τη Νάνσι Πελόζι. «Πού είναι η Νάνσι;» φέρεται να φώναξε.

Η αστυνομία ανέφερε πως τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι και αυτή τη στιγμή. Το Associated Press σημείωσε πως δεν πρόκειται για τυχαία επίθεση, αλλά στοχοποίηση του σπιτιού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Νάνσι Πελόζι μετά το περιστατικό, εκφράζοντας την υποστήριξή του στον σύζυγό της και την ίδια.
 

Η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι συνδράμει το FBI και την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο «σε μια κοινή έρευνα» για τη διάρρηξη.

Πέρσι είχαν αφήσει ένα κομμένο κεφάλι γουρουνιού στο σπίτι της

Η επίθεση έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, στις οποίες διακυβεύεται ο έλεγχος της Βουλής και της Γερουσίας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Πελόζι γίνεται στόχος. Πέρσι κάποιος είχε αφήσει ένα κομμένο κεφάλι γουρουνιού στο ίδιο σπίτι.

Ο δράστης είχε βανδαλίσει το γκαράζ, βάφοντας με σπρέι τις πόρτες, και είχε αφήσει το κεφάλι του ζώου, το οποίο μάλιστα ήταν καλυμμένο με ψεύτικο αίμα.

Πηγή: lifo.gr/