Airbnb: Οι 3 κορυφαίες περιοχές της Αθήνας που προτιμούν οι ξένοι

Έρευνα για τα καταλύματα Airbnb της Αθήνας: Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες περιοχές και τι δείχνει η ανάλυση 537.000 αξιολογήσεων από ταξιδιώτες.


ΗAirbnb, η δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις καταλυμάτων, έχει αποκτήσει σημαντική απήχηση και μερίδιο αγοράς ανάμεσα στους ταξιδιώτες που αναζητούν κρατήσεις.

Η έρευνα της εταιρείας μάρκετινγκ Tourix εστιάζει στην αγορά της Αθήνας και αναλύει τα δεδομένα των καταλυμάτων, έτσι όπως διαμορφώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, υψηλότατη βαθμολογία 4,73/5 συγκεντρώνουν συνολικά τα καταλύματα των Airbnb στην Αθήνα από 537.000 κριτικές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, με ορισμένες περιοχές όμως να εμφανίζουν σαφώς καλύτερη επίδοση σε σχέση με άλλες.

Όπως επισημαίνεται στα στοιχεία της έρευνας, παρατηρείται αυξανόμενη προσφορά καταλυμάτων στην Αθήνα μέσω της πλατφόρμας Airbnb (+25% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021).

Οι τρεις κορυφαίες περιοχές της Αθήνας, που φιλοξενούν τα περισσότερα καταλύματα, είναι η Πλάκα, ο Νέος Κόσμος και το Κουκάκι.


Πηγή: athensvoice.gr