Ρωσικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας: Ο Τζορτζ Σόρος αποσταθεροποιεί τις χώρες που δεν ικανοποιούν τα κριτήριά του!

Ο Πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε ότι θεωρεί ότι ο Τζορτζ Σόρος και τα Ιδρύματά του όπως το “Open Society” έχουν παίξει κατευθυντήριο ρόλο στις «έγχρωμες επαναστάσεις» σε πολλές χώρες όπως και στα γεγονότα που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ πέρυσι.

Το 2015, η Μόσχα απαγόρευσε τις δραστηριότητες των Open Society Foundations που χρηματοδοτούνται από τον Ουγγρο-εβραίο δισεκατομμυριούχο George Soros που γεννήθηκε στην Ουγγαρία, τον «αυτοκράτορα του χάους», όπως τον αποκαλούν με την αιτιολογία ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και τη συνταγματική τάξη της Ρωσίας.

Κάνοντας μια δήλωση σχετικά με τα ιδρύματα Soros και Open Society, ο Patrushev είπε ότι το ίδρυμα του Soros κατεύθυνε τις «πολύχρωμες επαναστάσεις» σε διάφορες χώρες και τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Patrushev είπε, «Όπως γνωρίζετε, ο άνεμος σπέρνει την καταιγίδα. Στο εξωτερικό, πίσω από τις πολύχρωμες επαναστάσεις, βρίσκεται ο Soros και το Ίδρυμά του. Το Ίδρυμα δεν έχει σχέδια να μειώσει τη δραστηριότητά του, αντίθετα προσπαθεί να τους δώσει έναν συστηματικό χαρακτήρα.»

Ο Πατρούσεφ δήλωσε ακόμη ότι ο Σόρος και οι περί αυτόν έχουν φτάσει μάλιστα στο σημείο να έχουν θεσπίσει κριτήρια και όσες κυβερνήσεις δεν τα ικανοποιούν αυτομάτως κηρύσσονται «ως ανεπιθύμητες» και ξεκινά το έργο της αποκαθήλωσής τους!

Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε επίσης ότι η εποχή που η Δύση άρχισε να επιβάλλει κυρώσεις, ακόμη και στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον κυρίαρχων κρατών, βάσει συστάσεων από εκθέσεις ΜΚΟ, δεν είναι πολύ μακριά.

Σύμφωνα με τον Petrusev, σήμερα, η πρόληψη μιας τέτοιας παρανομίας είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα των κυρίαρχων εθνών που δεν είναι έτοιμα να ζήσουν με κανόνες που επιβάλλονται από το εξωτερικό …

Σχολιάζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Soros για τη Ρωσία, ο Patrushev είπε, «Είναι απλώς ένα ακόμη δείγμα της αιώνιας έχθρας της Δύσης προς την Ρωσία».