'Μπαιντενόπουλος''! Νέα...λαχτάρα στους Τούρκους με “αλληλεγγύη" στους Ορθοδόξους

Για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ “άναψε φωτιές” στους Τούρκους αφού μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, έστειλε και με αφορμή το Ορθόδοξο Πάσχα μήνυμα με σαφή νοήματα! Κάνοντας λόγο για “όλους εκείνους στην Ορθόδοξη κοινότητα που έχουν διωχθεί για την πίστη τους” το “καρφί” έφτασε μέχρι την Άγκυρα!

Υπενθυμίζεται πως στην αρχή της θητείας του ο Αμερικανός πρόεδρος είχε στείλει μήνυμα και στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σημειώνοντας: «Προσβλέπουμε σε συνεργασία μαζί σας - Χρειαζόμαστε την ηγεσία σας»

Eνώ οι Τούρκοι ανησυχούν, πως μετά το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων ο Μπάιντεν θα ασχοληθεί με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης αλλά και με την Αγιά Σοφιά που έχει μετατραπεί σε τζαμί από τον Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joseph Biden εξέδωσε δήλωση για τον εορτασμό του Ορθόδοξου Πάσχα με ευχές και μηνύματα σε Ορθόδοξους πιστούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπάιντεν γράφει, μεταξύ άλλων:


“Η Τζιλ και εγώ εκφράζουμε θερμές ευχές σε όλους τους φίλους μας στην Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα που γιορτάζουν το Πάσχα. Με αυτή την ευκαιρία της χαράς και της ανανέωσης, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί παγκοσμίως χαίρονται για το θαύμα της Ανάστασης και επιβεβαιώνουν δεσμεύσεις για πνευματική πειθαρχία και εξυπηρέτηση όσων έχουν ανάγκη.

Αυτή είναι επίσης μια εποχή μνήμης - για να τιμήσει κανείς τη θυσία που έκανε ο Ιησούς Χριστός για τον κόσμο και να σταθεί αλληλέγγυος με όλους εκείνους στην Ορθόδοξη κοινότητα που έχουν διωχθεί για την πίστη τους και εκείνους που παραμένουν υπό απειλή σήμερα. Κανείς δεν πρέπει να στοχοποιείται για τη θρησκευτική του σχέση, τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές του. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να γιορτάσει την πίστη και τις παραδόσεις του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, τόσο εντός όσο και σε όλο τον κόσμο. Αυτό το Πάσχα, καθώς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και πολλοί άλλοι θρησκευτικοί άνθρωποι έπρεπε να τροποποιήσουν και πάλι τις θρησκευτικές παραδόσεις για να αποτρέψουν την εξάπλωση του COVID-19, μπορούμε επίσης να κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα. Χάρη στην ηγεσία αμέτρητων ανθρώπων, η πρόοδος που σημειώνουμε στη μάχη μας ενάντια στον ιό θα επιτρέψει σύντομα την επιστροφή στις διαχρονικές και πολύτιμες παραδόσεις μας του Πάσχα και άλλων εορτών.

Ευχόμαστε ένα ευλογημένο Πάσχα σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο που γιορτάζουν έναν αναστημένο Χριστό και τον θρίαμβο του φωτός πάνω από το σκοτάδι."

Ταυτόχρονα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σχολίασε το μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου για το Πάσχα των Ορθόδοξων, τονίζοντας ότι: