Η αστυνομία "μπούκαρε" σε σπίτι στην Πάτρα & έριξε πρόστιμο 3.000 ευρώ για... συγχρωτισμό!

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα
Η επιβολή μέτρων φαίνεται πως έχει ξεφύγει... καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς κατηγορείται πως έκανε το σπίτι της... μπαρ, επειδή είχε καλέσει φίλους της και είχαν δυνατά τη μουσική.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η γυναίκα συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, διότι διαπιστώθηκε ότι είχε θέσει σε λειτουργία στην οικία της στερεοφωνικό συγκρότημα, με την παρουσία θαμώνων, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των περιοίκων.

Παράλληλα, από τους αστυνομικούς επιβλήθηκε στη γυναίκα το πρόστιμο των (3.000) ευρώ για παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού.

Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση, εκτός από το να περιορίζει τον κόσμο που κυκλοφορεί, περιορίζει και το πόσο κόσμο μπορεί να έχει ο καθένας μέσα στο σπίτι του...
Πρόστιμα και 1.300 παραβάσεις

Συγκρούσεις και προσαγωγές σημειώθηκαν στην Πάτρα την πρώτη ημέρα του lockdown στη χώρα, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της πόλης, ενάντια στην επιβολή των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μπλοκάρισμα των ατόμων αυτών, αποκλείοντας την έξοδό τους από στέκι όπου συχνάζουν αναρχικοί στην περιοχή, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και να γίνουν 9 προσαγωγές.

Την ίδια ώρα, δεκάδες περιπτώσεις πολιτών που δεν τηρούσαν τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές ελέγχου και επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, πρώτη μέρα ισχύος του lockdown. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το Σάββατο διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 10.808 σημεία ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 78 περιπτώσεις, συνολικού ύψους 29.250 ευρώ κυρίως για μη χρήση μάσκας και μη αποστολή SMS. Σε τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκε σε αντίστοιχες επιχειρήσεις και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των μετακινήσεων πεζών και οχημάτων (σταθμοί διοδίων, μέσα μαζικής μεταφοράς, πλοία, ΙΧ και φορτηγά) με τους ελέγχους ιδιαίτερα το πρωί του Σαββάτου να έχουν και χαρακτήρα ενημέρωσης των πολιτών για τα νέα μέτρα. Παράλληλα, συνεχίστηκαν και οι έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη την επικράτεια βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και των λοιπών στοιχείων που συλλέγονται από τις ελεγκτικές αρχές με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περισσότερους από 55.000 ελέγχους πραγματοποίησε σε όλη τη χώρα η Αστυνομία το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του καθολικού lockdown. Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., βεβαιώθηκαν συνολικά 1.282 κλήσεις, εκ των οποίων οι 585 αφορούν σε παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και οι 698 σε παραβάσεις που αφορούν στη μη χρήση μάσκας και μη τήρηση φυσικών αποστάσεων. Τα πρόστιμα των 300 ευρώ ήταν 1.036, ενώ 246 ήταν τα πρόστιμα των 150 ευρώ για μη τήρηση αποστάσεων.

Αναλυτικότερα, για τις παραβάσεις που αφορούν στις μετακινήσεις βεβαιώθηκαν τα παρακάτω πρόστιμα: 194 στην Αττική, 122 στη Θεσσαλονίκη, 42 στην Κεντρική Μακεδονία, 42 στην Πελοπόννησο, 39 στην Κρήτη, 32 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 29 στη Δυτική Ελλάδα, 22 στη Θεσσαλία, 17 στη Στερεά Ελλάδα, 13 στην Ήπειρο, 11 στο Νότιο Αιγαίο, 11 στο Βόρειο Αιγαίο, 6 στα Ιόνια Νησιά και 5 στη Δυτική Μακεδονία.

Για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων βεβαιώθηκαν 698 παραβάσεις. Επιβλήθηκαν 452 πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και 246 πρόστιμα των 150 ευρώ για μη τήρηση αποστάσεων. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν ως εξής: 201 στην Αττική, 83 στη Θεσσαλονίκη, 66 στο Βόρειο Αιγαίο, 61 στην Κρήτη, 49 στην Κεντρική Μακεδονία, 48 στη Στερεά Ελλάδα, 38 στη Θεσσαλία, 33 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 28 στη Δυτική Ελλάδα, 27 στην Πελοπόννησο, 24 στην Ήπειρο, 23 στα Ιόνια Νησιά, 10 στο Νότιο Αιγαίο και 7 στη Δυτική Μακεδονία. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.