Μάζης: Κινδυνεύει με εσχάτη προδοσία ο Τραμπ αν μιλήσει ο Ερντογάν

«Το υποσχέθηκε στον κ. Ερντογάν και το έκανε» τόνισε ο Ιωάννης Μάζης
Ως εκβιαζόμενο από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης.

Εκβιάζεται

Μιλώντας ο κ. Μάζης στο κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι alphanews.live, και αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, τόνισε ότι ο αμερικανός πρόεδρος εκβιάζεται ουσιαστικά από τον τούρκο ομόλογό του εξαιτίας του σκανδάλου της τουρκικής τράπεζας Halkbank, μέσω της οποίας και με τη μεσολάβηση των γαμπρών των δύο προέδρων έσπασε το αμερικανικό εμπάργκο στο Ιράν.

Ο κ. Τραμπ, μέσω του δικαστικού συστήματος το οποίο ελέγχει, κατάφερε να βάλει τον φάκελο της υπόθεσης στο αρχείο όταν αυτή ερευνάτο στις ΗΠΑ, είπε ο κ. Μάζης.

«Το υποσχέθηκε στον κ. Ερντογάν και το έκανε» τόνισε ο καθηγητής.

«Μετέφεραν χρυσό»

«Το έκανε όχι γιατί αγαπά τον κ. Ερντογάν αλλά γιατί ο γαμπρός του, ο κ. Κουσνέρ, είναι αυτός ο οποίος με τον γαμπρό του κ. Ερντογάν, Αλμπαϊράκ, έσπαγαν το εμπάργκο που ο ίδιος ο κ. Τραμπ και οι ΗΠΑ είχαν αποφασίσει εναντίον του Ιράν» εξήγησε ο κ. Μάζης.

«Με τη βοήθεια του Ρεζά Ζαράμπ και μέσω της Halkbank μετέφεραν χρυσό στο Ιράν, τινάζοντας στον αέρα το σύστημα το οποίο ο ίδιος ο κ. Τραμπ είχε υπογράψει με την πίεση του Κογκρέσου», τόνισε.

Και πρόσθεσε ότι «αυτό φτάνει στα όρια της εσχάτης προδοσίας και μην ξεχνάτε ότι στις 3 Νοεμβρίου έχουμε εκλογές».

Το βιβλίο του Μπόλτον

Ο καθηγητής διευκρίνισε ότι «δεν τα λέει αυτά ο Μάζης, ο οποίος είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας, τα έγραψε ο κ. Μπόλτον, του οποίου το βιβλίο προσπάθησε ο κ. Τραμπ, με το σύστημα το οποίο ελέγχει, να μην εκδοθεί, τελικά δεν μπόρεσε και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την υπόθεση αυτή την 1η Μαρτίου, δηλαδή μετά τις εκλογές».