Απίστευτες αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό: Έριχνε τις ευθύνες στα θύματά του

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες για τη δράση του ψευτογιατρού, ο οποίος με εξαπάτησε δεκάδες ανθρώπους και με τις πράξεις του προκάλεσε τον θάνατο τριών εξ αυτών, δύο παιδιών ηλικίας 14 και 16 ετών και ενός 76χρονου.  Αποκαλυπτική είναι η μηνυτήρια αναφορά των γονιών του 16χρονου αγοριού από τις Σέρρες, θύματος του αδίστακτου ψευτογιατρού. Σύμφωνα με τους γονείς του 16χρονου, ο «Νικόλας Κοντός» κατηγορούσε το παιδί τους για το γεγονός ότι δεν ανταποκρινόταν στη «θεραπεία».

«Ανατριχιαστικό είναι ότι τον ακούγαμε να λέει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, γιατί όλα τα δημιουργεί το δύστροπο και αντιδραστικό στη θεραπεία παιδί μας που το έχουμε κακομαθημένο. Τον ακούγαμε τυφλά, με αποτέλεσμα να πιέζουμε το παιδί μας για να καταπίνει όλα τα αηδιαστικά φάρμακα και αποστάγματα που του έδινε ο «Κοντός», να το μαλώνουμε όταν εξέφραζε δυσφορία. Νοιώθουμε εκ των υστέρων ότι βασανίζαμε εμείς οι ίδιοι το παιδί μας, τυφλωμένοι από την ελπίδα και τις ψευδείς παραστάσεις του περί βεβαίας ίασης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς του 16χρονου στην μηνυτήρια αναφορά τους για τον ψευτογιατρό που αποκάλυψε το STAR.

«Οι θεραπείες του ήταν μαρτύριο»

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, οι γονείς του το παιδί τους «μαρτύρησε» για 1,5 μήνα κάνοντας εμετούς με τον «Νίκο Κοντό» να τους ζητά να μαλώνουν τον 16χρονο.

«Για ενάμιση μήνα μαρτύρησε προσπαθώντας να ακολουθήσει τη θεραπεία κάνοντας εμετούς και αδυνατίζοντας μέρα με τη μέρα. Για όλα αυτά μας έλεγε ότι τον έχουμε κακομαθημένο, ότι πρέπει να τον μαλώνουμε να μην τον χαρίζουμε για το καλό του. Και εμείς τον ακούγαμε. Διαχειρίστηκε την πολύτιμη ζωή του παιδιού μου με ψεύτικο τρόπο και εμείς ζούσαμε μέσα στην πλάνη μας», λένε οι γονείς.

«Είχε το θράσος να μας εμπαίζει ακόμη και όταν το παιδί ψυχορραγούσε στην εντατική. Μας έλεγε ότι σε λίγες ημέρες θα συνέλθει, αφού για όλα έφταιγε μια γαστρεντερίτιδα που τον είχε ταλαιπωρήσει», λένε ξεσπώντας οι γονείς του 16χρονου.

Τελικά, ο 16χρονος ξεψύχησε στις 11 Δεκεμβρίου του 2016.

«Είμαι γεωργός και φυτεύω βότανα»

Η εφημερίδα το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποκαλύπτει άλλο ένα πρόσωπο του 47χρονου, καθώς και το διαβατήριο με το οποίο κυκλοφορούσε ο ψευτογιατρός που άλλοτε δήλωνε πιλότος, άλλοτε πράκτορας ή μεσίτης, είχε ξαναμπεί στο στόχαστρο των Αρχών και σε κατάθεσή του τότε δήλωνε πως είναι αγρότης.

«Σήμερα ασχολούμαι με τη γεωργία. Παράγω βότανα στο Πικέρμι, είμαι παντρεμένος, η σύζυγός μου δεν εργάζεται και εμένα τα μηνιαία μου εισοδήματά ανέρχονται σε 1.000 ευρώ περίπου. Η μοναδική μου ακίνητη περιουσία είναι μια μονοκατοικία στο Κορωπί».

Το ανάκτορο «φάντασμα»

Σε «φρούριο» είχε μετατρέψει ο 47χρονος το «ανάκτορο» στο οποίο διέμενε, με κάμερες ασφαλείας σε όλα τα σημεία και ψηλές μάνδρες για τα αδιάκριτα βλέμματα.

Σύμφωνα με την κατάθεση ενός μάρτυρα που βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο κόστισε εφτάμιση εκατ. ευρώ όπως του είπε ο ψευτογιατρός, διαθέτει πισίνα και γήπεδο.

Για να ενισχύει το προφίλ του και να πείθει τα θύματά του, ο 47χρονος είχε σε εμφανή σημεία του σπιτιού του σύμβολα της πίστης, όπως σταυρούς και εικόνες, κράνη της πολεμικής αεροπορίας κ.α.

Ο 47χρονος είχε φθάσει να υπόσχεται στον νευροχειρουργό από τον οποίο άρχισε το «ξεσκέπασμά» του, μετάκληση στην ελληνική αστυνομία. Μάλιστα, τον έπεισε να αγοράσει στολή ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ για να είναι έτοιμος για την ορκωμοσία.