Οκτώ τρόποι με τους οποίους οι επιχειρηματίες καταπολεμούν τον COVID-19

Πίσω από τα επιτεύγματα εκείνων που εργάζονται στην πρώτη γραμμή κατά του COVID-19 υπάρχουν πολλοί οργανισμοί και επιχειρηματίες που κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν.   Σε όλο τον κόσμο, οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούν τα πάντα, από λογισμικό και ρομποτική έως την απλή παραδοσιακή συνεργασία για την καταπολέμηση της νόσου.

1. Cargo X

Αυτή η βραζιλιάνικη εταιρεία τεχνολογίας εφοδιασμού έχει δημιουργήσει ένα fund ύψους 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει τη μεταφορά βασικών αγαθών, όπως τρόφιμα, φάρμακα και βασικά προϊόντα υγιεινής, στη χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το πρόγραμμα λειτουργεί πληρώνοντας τους μισθούς των μεταφορέων και των οδηγών – συντηρώντας την αγορά σε μια εποχή που η χώρα πλήττεται σκληρά από τον ιό. Το σύστημα πληρώνει ως επί το πλείστον προκαταβολικά: 70% των χρημάτων όταν φορτώνονται τα αγαθά και το υπόλοιπο 30% κατά την παράδοση.

2. Takeoff Technologies

Η Takeoff Technologies και τα «κέντρα μικρο-παρασκευής» δημιουργούν μίνι αποθήκες στο πίσω μέρος των παντοπωλείων που χρησιμοποιούν ρομπότ για την προετοιμασία των παραγγελιών των πελατών. Αυτό βοηθά στην κοινωνική απόσταση και επιτρέπει στις τοπικές επιχειρήσεις χωρίς υπάρχουσες αυτοματοποιημένες αποθήκες να ανταγωνίζονται στο χώρο της διαδικτυακής παραγγελίας φαγητού – μια τάση που αναμένεται να αυξηθεί εξαιτίας του COVID-19.

3. Starling Bank

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί άνθρωποι απομονώνονται στο σπίτι και εξαρτώνται από άλλους για τρόφιμα και άλλα αναγκαία αγαθά. Αλλά πώς να πληρώσουν γι’ αυτά;

Η βρετανική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Starling Bank προσφέρει μια χρεωστική κάρτα που επιτρέπει σε ένα άτομο της εμπιστοσύνης κάποιου να αγοράζει πράγματα για λογαριασμό του. Η «Συνδεδεμένη κάρτα» – που συνδέεται με τον λογαριασμό του κατόχου – καταργεί επίσης την ανάγκη για οποιαδήποτε φυσική ανταλλαγή μετρητών ή επιταγών, παρέχοντας ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για ένα ευάλωτο άτομο.