Κιμ Γιονγκ Ουν: Αποκάλυψη – «βόμβα» από αξιωματούχο – Είναι νεκρός;

Αναρρώνει σε πολυτελή βίλα, αποφεύγει τον κοροναϊό κάνοντας βόλτα με χλιδάτο σκάφος, είναι σε σοβαρή κατάσταση μετά από επέμβαση καρδιάς ή είναι νεκρός; 
Τα σενάρια για τον Κιμ Γιονγκ Ουν είναι τόσα πολλά και τόσα αντιφατικά μεταξύ τους που πλέον δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε.
Σίγουρα το γεγονός ότι η πληροφόρηση είναι αυστηρά ελεγχόμενη στην Βόρεια Κορέα έχει ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για τον δικτάτορα, ωστόσο όσο ο ίδιος παραμένει άφαντος, τελικά τόσο οι φήμες οργιάζουν.
Τα σενάρια ακόμη και μερικές βδομάδες μετά το πρώτο «κύμα» από φήμες, ακόμη δίνουν και παίρνουν.

Είναι νεκρός;

Ένας άλλος Βορειοκορεάτης που αυτομόλησε και έγινε βουλευτής στη Σεούλ, ο Ζι Σεόνγκ Χο, λέει ότι όπως τον πληροφόρησαν ο Κιμ πέθανε πριν από μία εβδομάδα μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση κι η Πιονγιάνγκ ίσως ανακοινώσει αυτό το Σαββατοκύριακο το θάνατό του. Υποστηρίζει μάλιστα ότι έχει ήδη επιλεγεί ο διάδοχός τους, πιθανώς η αδελφή του δικτάτορα, Κιμ Γιο Γιονγκ.
«Αναρωτιόμουν πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από μια καρδιοχειρουργική επέμβαση. Πληροφορήθηκα ότι ο Κιμ πέθανε την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο Ζι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap. Και πρόσθεσε χωρίς να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του: «Δεν είναι σίγουρο 100%, αλλά μπορώ να πω ότι οι πιθανότητες είναι 99%. Η Βόρεια Κορέα πιστεύεται ότι αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής»
Bεβαια δεν είναι λίγοι που πιστεύουν πως ο Κιμ ίσως τροφοδοτεί σκόπιμα τα σενάρια για την υγεία του «για να ανησυχήσει τις ΗΠΑ»

Είναι άρρωστος;

Ένα άλλο σενάριο θέλει τον Κιμ να είναι «άρρωστος» κι η Βόρεια Κορέα να ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ξεσπάσει διαπάλη διαδοχής στην Πιονγιάνγκ, αν χάσει τη μάχη ο «λαοπρόβλητος» ηγέτης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ταϊβάν, Τσιου Κούο Τσενγκ ο Κιμ ενδεχομένως να έχει πεθάνει, ο Τσιου απάντησε ότι ο Βορειοκορεάτης δυνάστης είναι «άρρωστος».

Είναι σε κώμα;

Πριν λίγες μέρες ένας Βορειοκορεάτης πρώην διπλωμάτης, που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα και εξελέγη πρόσφατα βουλευτής, υποστήριξε ότι η εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ή να βαδίσει μόνος του. Ο Τάε Γιονγκ Χο είπε στο CNN ότι η «αφύσικη» απουσία του Κιμ από τη Γιορτή του Ήλιου στις 15 Απριλίου δείχνει ότι ο δικτάτορας πρέπει να πάσχει από κάποια σωματική αναπηρία.
«Δεν είμαι βέβαιος αν υπεβλήθη πράγματι σε χειρουργική επέμβαση ή κάτι τέτοιο, αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο… Δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ή να βαδίσει σωστά», είπε ο Τάε. Κι επεσήμανε ότι ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του πατέρα του νυν δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, είχε κρατηθεί μυστική επί δύο 24ωρα κι ο τότε ΥΠ ΕΞ της χώρας ενημερώθηκε σχετικά μόλις μία ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση.

Έχει πρόβλημα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ;

Στο μεταξύ η νοτιοκορεατική εφημερίδα Daily NΚ, υποστηρίζει ότι η υγεία του Κιμ έχει επιβαρυνθεί «λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ή υπερκόπωσης». Η εφημερίδα, που ειδικεύεται σε ειδήσεις από τη Βόρεια Κορέα, θεωρεί παράξενο το γεγονός ότι συνεργάτες του δικτάτορα δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις που να επιβεβαιώνουν ότι είναι καλά.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λίγες μέρες μετά την απουσία του από το προσκήνιο άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι είναι άρρωστος ή ακόμη χειρότερα. Δίνοντας σε άλλους οδηγίες να στέλνουν εξ’ ονόματός του διπλωματικά τηλεγραφήματα, συγχαρητήρια ή δώρα γενεθλίων ο Κιμ ίσως θέλει να τροφοδοτήσει την περιέργεια αναφορικά με την υγεία του διατηρώντας ταυτόχρονα την ανησυχία στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.