Στοπ στην εφαρμογή Zoom από τα σχολεία της Νέας Υόρκης

Τα σχολεία της Νέας Υόρκης διέκοψαν τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής τηλεδιασκέψεων Zoom που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής αυτή την περίοδο λόγω την πανδημίας του κορωνοϊού μετά από αναφορές για προβλήματα ασφαλείας.
Το Τμήμα Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης έστειλε οδηγία στα σχολεία να "σταματήσουν τη χρήση της εφαρμογής Zoom το συντομότερο δυνατόν", όπως δήλωσε η Daniel Filson στο CNN.

"Υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουμε αποφάσεις προς το συμφέρον των δασκάλων και των μαθητών", υπογράμμισε.

Η υπηρεσία δεν έχει άμεση επαφή με τη Ζοοm, είπε η Filson, προσθέτοντας ότι μαθητές και δάσκαλοι θα μεταφερθούν στην εφαρμογή Microsoft Teams, που έχει "τις ίδιες δυνατότητες με εγκατεστημένα τα κατάλληλα εργαλεία ασφαλείας".

Νωρίτερα, διάφοροι αξιοματούχοι προειδοποίησαν για νέα κυβερνοαπειλή, που ονομάστηκε Zoombombing. Πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν για διαδικτυακή παρενόχληση, με κάποιες από τις κλήσεις να υποκλέπτονται από αγνώστους και «τρολ» του διαδικτύου, διαμοιράζοντας υβριστικά μηνύματα και φωτογραφίες.

Ο ιδρυτής και CEO του Ζοοm Eric Yuan απολογήθηκε για τα προβλήματα ασφαλείας στους χρήστες της εφαρμογής, τονίζοντας ότι η ομάδα του Ζοοm θα σταματήσει να προσθέτει νέα στοιχεία τις επόμενες 90 μέρες και θα επικεντρωθεί στην επίλυση των προβλημάτων ασφαλείας.


Ο Yuan είπε ότι περίπου 90.000 σχολεία σε 20 χώρες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τη στιγμή που η εταιρία προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες της σε σχολεία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.