Γ. Βαρουφάκης σε λιμενικό: "Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;"

"Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" ήταν η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στον έλεγχο που διενήργησε ο λιμενικός στο λιμάνι της Αίγινας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο του νησιού που ήταν παρών στο περιστατικό.
Όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7, "βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά. Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο Γ. Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι 'εγώ είμαι βουλευτής'. Ο λιμενικός του είπε 'κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας' και του απάντησε ο Βαρουφάκης 'δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;' και κατευθύνθηκε προς την έξοδο".

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: "Ήμουν παρών, δεν απέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα", σημείωσε ο δήμαρχος.

Γεωργιάδης-Πέτσας: Να ζητήσει συγγνώμη ο Βαρουφάκης

Θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο του Λιμενικού, σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας την άρνηση του Γιάνη Βαρουφάκη να δείξει τα σχετικά έγγραφα στους άνδρες του Λιμενικού όταν μετέβη χθες στην Αίγινα.

Μιλώντας στον σταθμό Open, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ο πρόεδρος του Μέρα25 θα πρέπει να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι το σπίτι του, η μόνιμη κατοικία του. "Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ό,τι προβλέπεται" πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε, ακόμη, ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες και πρόσθεσε ότι δεν έχει ακούσε κανένα παρόμοιο περιστατικό από βουλευτή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, από την πλευρά του, κάλεσε τον Γ. Βαρουφάκη να επιστρέψει στην Αθήνα και να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι με την κίνησή του δίνει ένα τελείως λάθος σήμα στους πολίτες. Τόνισε πως οι βουλευτές όντως εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα αλλά μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους.
Το tweet του Γ. Βαρουφάκη
Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραιδιάς στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα... σπίτι μου!
224 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό