Ζαχαράκη: Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις

«Εξετάζουμε το σενάριο της περικοπής της ύλης και τη μεταφορά της ημερομηνίας των Πανελληνίων», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο OPEN TV και τη Φαίη Μαυραγάνη.
Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα εκτός αν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό. 

Ερωτηθείσα για την ημερομηνία των πανελληνίων εξετάσεων, η ίδια απάντησε ότι αν όλα πάνε κατ ευχήν οι πανελλήνιες εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με Ιούλιο, καθώς οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού.

Μάλιστα, σημείωσε ότι από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ερωτηθείσα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η ίδια απάντησε το εξής: «Πάνω από 130.000 εκπαιδευτικοί και πάνω από 750.000 μαθητές έχουν μπει στην πλατφόρμα». Αυτό δείχνει, όπως τόνισε η κυρία Ζαχαράκη τη μεγάλη ζήτηση αλλά και τον όγκο που υπάρχει στην πλατφόρμα.