Απαγόρευση κυκλοφορίας : Αυτό είναι το έγγραφο για τις μετακινήσεις – Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18.00

Το έντυπο που θα συμπληρώνουν οι πολίτες που θέλουν να μετακινούνται για συγκεκριμένους σκοπούς, έδωσε η Πολιτική Προστασία.

Πρόκειται για μια γραπτή (ή και ηλεκτρονική) δήλωση με συγκεκριμένα κουτάκια που θα συμπληρώνεται με ένα Χ από τον κόσμο.
Οι επιλογές που δίνονται στον κόσμο δεν είναι πολλές και οι μετακινήσεις θα είναι περιορισμένες.

Ποιες είναι οι επιλογές

Φαρμακείο, βενζινάδικο, σούπερ μάρκετ ή κάτι άλλο για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, είναι το πρώτο μέρος του εγγράφου.
Στο δεύτερο για ιατρικούς λόγους υπάρχουν οι προβλέψεις για ιατρείο, μονάδα υγείας ή κάτι άλλο.
Στο τρίτο μέρος υπάρχει πρόβλεψη για μετακίνηση για οικογενειακούς λόγους και προκειμένου να δοθεί βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες ή παιδιά.
Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για απλή σωματική άσκηση κοντά στο σπίτι, αλλά όχι για συλλογική αθλητική δραστηριότητα. Επίσης και η μετακίνηση για τη βόλτα των κατοικιδίων.
Τέλος, θα μπορεί κάποιος να πηγαίνει με δήλωση σε δημόσια υπηρεσία ή σε ένα κατάστημα παροχής υπηρεσιών. Σε όλα υπάρχει διεύθυνση του μέρους που θα πηγαίνει ο πολίτης και δεν θα μπορεί να πάει κάπου αλλού χωρίς να κάνει νέα δήλωση.

Για την εργασία μας

Πολύ σημαντικό είναι το τμήμα που αφορά στην εργασία. Θα μπορεί κάποιος να μετακινείται στη δουλειά του εφόσον δεν είναι δυνατή η τηλεργασία και με έγγραφη αναφορά του εργοδότη. Ή μετακίνηση για εργασία που δεν μπορεί να αναβληθεί.
Διάγγελμα θα κάνει ο πρωθυπουργός στις 18.00 και θα εξειδικευτούν τα μέτρα στις 19.00 από τον Ν. Χαρδαλιά, τον Κ. Πιερρακάκη και τον Σ. Τσιόδρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 18:00, θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες».
Ενδεχομένως να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας προς την επαρχία με μπλόκο στα διόδια ή και περιορισμό των πτήσεων και άλλα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της επέκτασης του κοροναϊού.
Ενδεχομένως η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα αποστέλλεται με SMS θα μπορεί να συμπληρωθεί από όσους έχουν πρόσβαση κι ευχέρεια σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και οι ηλικιωμένοι θα έχουν το έντυπο.
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ