ΠΡΟΣΟΧΗ προς τους χρήστες Mozilla Firefox

Ένα εξαιρετικά σημαντικό κενό ασφαλείας βρέθηκε στον δημοφιλή browser της Mozilla, Firefox. Η εταιρεία ενημέρωσε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη ότι η προηγούμενη έκδοση του Firefox επιτρέπει σε χάκερ να εγκαταστήσουν λογισμικό σε ανυποψίαστους χρήστες.


Γι' αυτόν τον λόγο, η Mozilla προτρέπει όλους τους χρήστες του Firefox να προβούν άμεσα σε ενημέρωση.
 
Η εταιρεία ενημέρωσε ότι ήδη έχουν εντοπίσει στοχευμένες επιθέσεις, που εκμεταλλεύονται το συγκεκριμένο κενό. Το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας έχει απασχολήσει και το αρμόδιο τμήμα κυβερνοασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, και της CISA (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency). Και τα δύο τμήματα έχουν προβεί σε ανακοινώσεις, προειδοποιώντας τους χρήστες.
 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναβαθμίσετε τον Firefox στην τελευταία έκδοση. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τον browser σας, πατήστε στο κουμπί "μενού" (3 παράλληλες γραμμές στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης), Βοήθεια, Σχετικά με τον Firefox. Τότε θα σας ανοίξει ένα παράθυρο, στο οποίο αναφέρεται η τελευταία έκδοση του φυλλομετρητή και κάνει αυτόματα αναβάθμιση σε αυτήν, σε περίπτωση που δεν είναι ενημερωμένος.