Κατάρριψη Boeing: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από το θανατηφόρο χτύπημα πυραύλων

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας στο οποίο διακρίνεται το ουκρανικό Boeing 737 να πλήττεται από δύο ιρανικές ρουκέτες και όχι από μία, όπως ήταν γνωστό μέχρι τώρα.

Πρόκειται για βίντεο από κάμερα ασφαλείας, η γνησιότητα του οποίου επιβεβαιώθηκε από τους New York Times.
Οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από ιρανική στρατιωτική εγκατάσταση σε απόσταση 8 περίπου μιλίων από το αεροσκάφος και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 176 ανθρώπων.
Το νέο βίντεο εξηγεί σε μεγάλο βαθμό για ποιο λόγο ο αναμεταδότης του αεροσκάφους σταμάτησε να λειτουργεί, προτού αυτό πληγεί από την (μέχρι σήμερα εικαζόμενη ως μοναδική) ρουκέτα.
Πλέον, προκύπτει ότι ο πρώτος πύραυλος εξουδετέρωσε τον αναμεταδότη, προτού ακολουθήσει ο δεύτερος.
Κανένα από τα δύο πλήγματα δεν κατέρριψε αμέσως το ουκρανικό Boeing.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο


Τι δείχνει το βίντεο των New York Times

Όπως αποκαλύπτει το βίντεο των New York Times, το αεροπλάνο τυλίγεται στις φλόγες και κάνει απόπειρα στροφής προς το αεροδρόμιο της Τεχεράνης.
Δευτερόλεπτα μετά, το Boeing των ουκρανικών αερογραμμών εκρήγνυται και συντρίβεται, σε μικρή απόσταση από το χωριό Καλάι Αμπάντ.
Οσον αφορά τον τόπο από όπου τραβήχτηκε το βίντεο – ντοκουμέντο, οι ΝΥΤ αναφέρουν στο σχετικό τους ρεπορτάζ ότι η λήψη έγινε από κάμερα τοποθετημένη στην κορυφή ενός κτιρίου κοντά στο χωριό Μπινκαντέ, περίπου τέσσερα μίλια από μία ιρανική στρατιωτική βάση.
Το βίντεο αναρτήθηκε από ιρανό χρήστη του YouTube το μεσημέρι της Τρίτης, προτού η γνησιότητά του επιβεβαιωθεί από τους ΝΥΤ.

Το πρώτο βίντεο

Νωρίτερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, οι Φρουροί της Επανάστασης έθεσαν υπό κράτηση τον άνθρωπο που φέρεται να ανήρτησε στο διαδίκτυο το πρώτο βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας προδίδοντας την κατάρριψη του αεροσκάφους από ιρανικά πυρά.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στους πολίτες, συμπλήρωνε το Fars, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.