Μέγκαν και Χάρι: Απογοητευμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με την απόφασή τους

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση της παραίτησης της Μέγκαν Μάρκλ και του Πρίγκιπα Χάρι από τα βασιλικά τους αξιώματα, ανακοινώνοντας ότι θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά.

Όπως είπαν, η απόφασή τους έρχεται έπειτα από μήνες έντονου προβληματισμού και συζητήσεων.
«Σκοπεύουμε να παραιτηθούμε από “ανώτερα” μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως τη βασίλισσα. Με τη δική σας ενθάρρυνση, κυρίως τα τελευταία χρόνια, νιώσαμε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε να ισορροπούμε τον χρόνο μας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία», ανέφεραν μέσω Instagram.
Ωστόσο, φαίνεται ότι η Βασίλισσα και ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας δε γνώριζαν πως οι δυο τους θα προχωρήσουν σε μια τέτοια ανακοίνωση.
Η εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ τόνισε σε δήλωσή της ότι «οι συζητήσεις είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία τους να κάνουν μία διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτά είναι πολύπλοκα θέματα που θα πάρουν καιρό για να προχωρήσουν».
Η εκπρόσωπος του παλατιού ανέφερε επίσης ότι «κατανοούμε την επιθυμία τους να υιοθετήσουν μια διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα που θα χρειαστούν χρόνο για να επιλυθούν».
Η δήλωση αυτή δείχνει την απογοήτευση της γιαγιάς του πρίγκιπα Χάρι και βασίλισσας Ελισάβετ που βλέπει τον αγαπημένο εγγονό της να κόβει δεσμούς με την οικογένειά του.