Σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση της Προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το αίτημα εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, στη συνεδρίαση της επιτροπής, που διεξάγεται σε ηλεκτρισμένο κλίμα, στο πλαίσιο της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ κατά της απόφασης τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΚΚΕ, ενώ «παρών» ψήφισε η Ελληνική Λύση.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν τον λόγο πήρε ο Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι «μετατρέψατε την επιτροπή σε χούντα». «Να με αποβάλλετε. Φωνάξτε την αστυνομία» έλεγε ο Γιάννης Ραγκούσης.
Απαντώντας ο Κώστας Καραγκούνης είπε πως η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντο-επιτροπής πρέπει να καταδικαστεί καθώς εκθέτει τον κοινοβουλευτισμό.
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να εκτρέψει την διαδικασία υιοθετώντας διαδικασίες που θυμίζουν άλλα ακραία κόμματα.
Ο κ Καραγκούνης επανέλαβε ότι αίτημα εξαίρεσης είχε υποβληθεί και το 2010 και τότε είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Είχατε συμφωνήσει, το καταλαβαίνετε;» φέρεται να είπε ο βουλευτής της ΝΔ για να προσθέσει: «γνωρίζετε για το ασυμβίβαστο και επιμείνατε να προτείνετε τα δύο μέλη. Λειτουργήσατε κακόπιστα για να προκληθεί ακυρότητα της διαδικασίας».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, βλέποντας τα αίματα να ανάβουν, προειδοποίησε για την ενεργοποίηση του άρθρου 160Α του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει φυλάκιση έως 3 έτη ή χρηματική ποινή σε όσους διαταράσσουν ή παρεμποδίζουν συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής.
Όταν δε ο Ραγκούσης και η Δώρα Αυγέρη υποστήριξαν πως η διαδικασία καθυστερεί την εξέταση του Κ. Φρουζή οι Μαρκόπουλος και Πλεύρης αντέτειναν: Τώρα σας έπιασε ο πόνος. Τέσσερα χρόνια δεν τον καλέσατε ούτε μια φορά. Με εμάς έρχεται πρώτη φορά».
Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νικολακόπουλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η συμπεριφορά τους είναι σαν εκείνη της Χρυσής Αυγής.