Όταν η Μέρκελ είπε στον Τσίπρα «θα φέρω τον Σόιμπλε» και εκείνος χλώμιασε

Ως υπενθύμιση για το πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσουν οι λαϊκιστές όταν αναλαμβάνουν τα ηνία μιας χώρας χαρακτηρίζει ο Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times το βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» της Έλενας Βαρβιτσιώτη και της Κατερίνας Δενδρινού για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος των FT, στο βιβλίο περιγράφονται «με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πόσο κοντά έφτασαν οι Τσίπρας-Βαρουφάκης να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης μέσα από ένα μείγμα αλαζονείας, αναποφασιστικότητας και επίμονης τυφλότητας».

Ο διάλογος Τουσκ – Μέρκελ – Τσίπρα

Ο Πίτερ Σπίγκελ, αφού παρουσιάζει το βιβλίο, στέκεται σε ένα διάλογο που είχαν οι Τουσκ – Μέρκελ – Τσίπρας πριν από τη σύνοδο των Βρυξελλών στην οποία -όπως αναφέρει- «ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας συμφώνησε σε μια ντροπιαστική «kolotoumba» που εμπόδισε το Grexit».
«Όταν ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον κάλεσε για μια τελική συνάντηση με τον Γάλλο, Φρανσουά Ολάντ, και τη γερμανίδα, Άνγκελα Μέρκελ, το μόνο που ρώτησε (σ.σ. ο Τσίπρας) ήταν αν μπορούσε να φέρει τον υπουργό του μαζί. ‘Μόνο αν φέρω κι εγώ τον δικό μου’» ήταν η απάντηση της κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».
» Μόνο όταν ο Τσίπρας χλώμιασε του αποκάλυψε η Μέρκελ ότι απλά αστειευόταν» συνεχίζει ο αρθρογράφος.
«Η kolotoumba του Τσίπρα ήταν τέτοια ώστε οι ηγέτες της Ευρωζώνης τις τελευταίες εβδομάδες επισημαίνουν συνέχεια στον διάδοχό του Κυριάκο Μητσοτάκη να μην απομακρυνθεί από το δημοσιονομικό μονοπάτι» συμπληρώνει ο Σπίγκελ.