Συνελήφθη στην Αγγλία Έλληνας μέλος των Hells Angels

Τριάντα τέσσερις μοτοσικλετιστές, μέλη του διάσημου κλαμπ των Hells Angels, προσήγαγε η αστυνομία στη Βρετανία, εκ των οποίων οι 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με τις κατηγορίες κατοχής ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής.


Οι συλλήψεις έγιναν στο Surrey και το Sussex ενώ στην περιοχή γίνονται τριήμερες εκδηλώσεις για την 50ή επέτειο της λέσχης μοτοσυκλέτας στη Βρετανία. Περίπου 3.000 μοτοσικλετιστές αναμένεται να λάβουν μέρος σε μια μαζική πορεία 35 χιλιόμετρων το Σάββατο στη νότια Αγγλία, με επίκεντρο τςη διοργάνωσης το Pease Pottage στο Μπράιτον.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας Έλληνας, σύμφωνα με το Associated Press. Τα άτομα φαίνεται να έπαιρναν μέρος με τις μηχανές τους στο Hells Angels Euro Run 2019.

Εκτός από τον Έλληνα μοτοσικλετιστή, κατηγορούνται ακόμα πέντε Γερμανοί, τρεις Ούγγροι και ένα άτομο από την Ελβετία, τη Γαλλία και την Τσεχία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Nev Kemp δήλωσε ότι «οι αρχές είναι πολύ σαφείς με εκείνους που παρακολουθούν το γεγονός Hells Angels, πολλοί από το εξωτερικό, ότι δεν θα ανεχτούμε εγκληματική και αντικοινωνική συμπεριφορά».

Οι Hells Angels, γνωστοί για τις μηχανές τους Harley Davidson και τις δερμάτινες περιβολές τους, ιδρύθηκαν στις ΗΠΑ το 1948 και έχουν παραρτήματα σε καμιά πενηνταριά χώρες.

Το κλαμπ κατηγορείται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ότι προωθεί τη βία και ότι τα περισσότερα μέλη του εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα.



Πριν δύο ημέρες, η ολλανδική δικαιοσύνη απαγόρευσε το διάσημο κλαμπ μοτοσικλετιστών Hells Angels και διέταξε το κλείσιμο όλων των παραρτημάτων του στη χώρα, σε μία «παγκόσμια πρώτη» απαγόρευση