H Ξεπαπαδέα ήταν και μέλος σε Δ.Σ. εταιρείας που αναλαμβάνει δημόσια έργα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη γενική γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα.

Όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και ΦΕΚ που αποκάλυψε η iefimerida.gr, η Αναστασία Ξεπαπαδέα ήταν μέλος του Δ.Σ. ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρείας του πατέρα της, η οποία αναλαμβάνει δουλειές από το Δημόσιο μέχρι και σήμερα.
Η επίσημη εικόνα από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) όπου η κυρία Ξεπαπαδέα εμφανίζεται ως μέλος του Δ.Σ. της «Δ. Ξεπαπαδέας και Υιοί»: 
Η Αναστασία Ξεπαπαδέα, είναι γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς από τον Απρίλιο του 2018. Ομως, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και ΦΕΚ, παραμένει ταυτόχρονα και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας «Κ/Ξ ΞΕΝΟΤΕΚ Α.Ε.–Σ. ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» και μάλιστα η θητεία της είναι μέχρι και το 2020.
Η εταιρεία ανήκει στον πατέρα της Σωκράτη Ξεπαπαδέα και έχει συσταθεί από το 2002 με έδρα την Κέρκυρα. Η ίδια η κ. Ξεπαπαδέα έχει αποχωρήσει από την εταιρεία του πατέρα της από το 2015 και προτού αναλάβει έργο στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Τον Δεκέμβριο του 2018, ο εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υπέγραψε σύμβαση αρχικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και τελικού ποσού συμβάσεων 261.748,05 ευρώ με ΦΠΑ, με ανάδοχο την εν λόγω εταιρεία. Αντικείμενο της σύμβασης οι συντηρήσεις – αποκαταστάσεις τεχνικών έργων & καθαρισμοί ποταμών, χειμάρρων, ρεμάτων, αρμοδιότητας Π.Ε. Κέρκυρας την περίοδο 2017-2018.
Προφανώς και για την κ. Ξεπαπαδέα δεν μπορεί να υπάρχει κάτι παράνομο. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η εταιρεία του πατέρα της έπαιρνε τόσο μεγάλα έργα ενόσω αυτή ήταν σε ιδιαίτερα κομβική θέση στην κυβέρνηση.