Μαφία φυλακών: Αυτοί οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα, λέει ο Κούγιας

Την πεποίθηση ότι οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Θεόδωρος Παναγόπουλος και Γιώργος Αντωνόπουλος που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα εκφράζει ο Αλέξης Κούγιας, σε προσωπική του τοποθέτηση.

«Είμαι κατηγορηματικός με τη νομική μου αξιοπρέπεια ότι αυτοί οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα από αυτά που κατηγορούνται και η κατηγορία, κατά την άποψή μου, θα καταρρεύσει ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών» τονίζει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι και ο δικηγόρος του Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ο κ. Κούγιας επισημαίνει, παράλληλα, πως είναι έγκλημα κατά της Δικαιοσύνης να κρατείται στις φυλακές ένας έντιμος δικηγόρος, σαν τον εντολέα του Γιώργο Αντωνόπουλο, και να «εξευτελίζονται με αυτόν τον τρόπο διακεκριμένοι συνάδελφοί μου».

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας χαρακτηρίζει «παράνομα και αντιαισθητικά» όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας παράλληλα ότι παραβαίνουν τις διατάξεις του Συντάγματος.

Εκφράζει δε, την πεποίθηση πως ο ανακριτής θα αντιληφθεί άμεσα «τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόθεση αυτή, δηλαδή ότι υπάρχει ένα πέπλο προστασίας για τον Αριστείδη Φλώρο και τους συνεργούς του».

Προσωπική δήλωση Αλεξίου Κούγια


Είμαι 40 και πλέον χρόνια δικηγόρος κι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με συλλήψεις με εντάλματα συλλήψεως, διαδικαστική πράξη, η οποία προβλέπεται μόνο για επικινδύνους εγκληματίες και μόνο όταν αυτοί είναι ύποπτοι φυγής και αγνώστου διαμονής ή ύποπτοι να διαπράξουν εγκλήματα στον χρόνο που συλλαμβάνονται ή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επιφανών δικηγόρων, οι οποίοι λίγη ώρα πριν τη σύλληψή τους ασκούσαν το λειτούργημά τους στις αίθουσες των δικαστηρίων που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το γραφείο του κ. Εφέτου Ανακριτού, ο οποίος εξέδωσε τα εντάλματα συλλήψεως, είναι παράνομο και αντιαισθητικό και παραβαίνει όλες τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τις ατομικές ελευθερίες του κάθε πολίτη και τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας του δικαίου.

Εκδίδουν και εκτελούν, δηλαδή, αντί να τους καλέσουν με μία κλήση να παρουσιαστούν σε απολογία, εντάλματα συλλήψεως για συλλειτουργούς της δικαιοσύνης – επιστήμονες, οι οποίοι επί δεκαετίες είναι καθημερινά στα δικαστήρια, έχουν γραφεία, τη διεύθυνση των οποίων γνωρίζει και ο πιο απλός πολίτης, έχουν κατοικίες και οικογένειες και οι οποίοι ανά πάσα στιγμή, όπου και να κληθούν, παρουσιάζονται σε λίγα λεπτά.

Οι επιστήμονες αυτοί, μεταξύ των οποίων και ο εντολέας μου κ. Αντωνόπουλος, ο οποίος το τονίζω είναι και το κορυφαίο θύμα, μετά τον αείμνηστο, αδελφό και φίλο μου Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, σε αυτήν την υπόθεση, αφού εδώ και περίπου 10 χρόνια εκβιαζόταν από τον επικεφαλής μιας εγκληματικής ομάδος, τον Αριστείδη Φλώρο, και αυτούς που τον υποστήριζαν, είτε πολιτικούς είτε δικηγόρους, ορισμένοι εκ των οποίων δεν είναι καν δικηγόροι του, η οποία ομάδα υπεξαίρεσε από το ελληνικό Δημόσιο 230 εκατομμύρια ευρώ, να απιστήσει εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και να «βαφτίσει» την υπεξαίρεση, έναντι ανταλλαγμάτων ή λόγω του φόβου του, σε διαιτητική διαφορά, ώστε οι εγκληματίες που έκλεψαν τα 230 εκατομμύρια του ελληνικού λαού να μείνουν ελεύθεροι χωρίς ποινικές κυρώσεις και να δαπανούν τον κόπο των Ελλήνων στα κοσμικά μέρη της Ελλάδος και του κόσμου με ιδιωτικά αεροπλάνα και ορισμένοι από αυτούς με όλες τις πόρνες πολυτελείας.

Αναγκάζομαι να κάνω αυτή τη δήλωση, γιατί μελετώντας τη δικογραφία ψάχνω να βρω έστω και ένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι οι κύριοι Αντωνόπουλος, Λυκουρέζος και Παναγόπουλος είναι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που εκβιάζει και δολοφονεί, ψάχνω να βρω ένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι ο εντολέας μου ζήτησε έστω και ένα ευρώ από τον Φλώρο, είτε απευθείας είτε μέσω των δικηγόρων του, παράνομα για να τον αναγκάσει να κάνει τι, το οποίο δεν έπρεπε να κάνει;

Είμαι κατηγορηματικός με τη νομική μου αξιοπρέπεια ότι αυτοί οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα από αυτά που κατηγορούνται και η κατηγορία, κατά την άποψή μου, θα καταρρεύσει ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών.

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Εκείνος, ο Αριστείδης Φλώρος, είτε ο ίδιος είτε μέσω μεσαζόντων πολιτικών και δικηγόρων είτε μέσω των δικηγόρων του, αλλά κυρίως μέσω των κακοποιών, τους οποίους είχε γνωρίσει και με τους οποίους βρίσκεται μαζί στις φυλακές, εκβίαζε τον εντολέα μου με απειλές για τη ζωή του, τόσο πριν τον πυροβολήσουν με μια σφαίρα που μπήκε από το στόμα και βγήκε από τον αυχένα, όσο και μετά που τον πυροβόλησαν είτε με τους ίδιους εκτελεστές είτε με άλλους, όπως επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοί μου κκ Μπαλτάκος και Σοφός, αρχικά στο πολυκατάστημα attica και εν συνεχεία μέσα στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, όπου απολαμβάνει ο Αριστείδης Φλώρος περιποιήσεις επτάστερου ξενοδοχείου, ενώ έχει αποδειχτεί με τις ενέργειες της κας Τουλουπάκη και των συνεργατών της Εισαγγελέων ότι ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται εκεί είναι παράνομος, αφού η ψυχιατρική του πάθηση είναι ανύπαρκτη.


Οι τρεις δικηγόροι βρίσκονται σε αυτήν την τραγική θέση κατόπιν καταθέσεως ενός συνηγόρου υπερασπίσεως του Φλώρου, κάτι πρωτοφανές μέχρι σήμερα, και κάποιων παράλογων ερμηνειών τηλεφωνικών υποκλοπών, από τις οποίες όμως προκύπτει σαφώς, ειδικά από μία συζήτηση, ότι ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης της μαφίας Κορυδαλλού, με τον οποίο δήθεν οι τρεις δικηγόροι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, είναι αυτός που σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εντολέα μου, γιατί παρέδωσε σε δικό του άνθρωπο το ασήμαντο ποσό των 150 ευρώ φοβούμενος για τη ζωή του, αναφέρει την εξής φράση «Και μπαμπάς μου να ήσουν και αδελφός μου να ήσουνα δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα που έγινε που κάνει εσύ μ’ εμένα. Που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή κι εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου, στο χρωστάω», φράση η οποία αποδεικνύει ποια είναι η πραγματική σχέση του εντολέως μου με την εγκληματική οργάνωση και τον αρχηγό της (να επαναλάβω ότι αυτοί με ηθικό αυτουργό τον Φλώρο πήγαν να του αφαιρέσουν τη ζωή).

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της σχέσεώς τους και για ποιο λόγο δόθηκαν τα ασήμαντα ποσά των 150 και των 350 ευρώ είναι παραλογισμός και έχει τα στοιχεία της αντιφατικότητας που δέχεται ο Άρειος Πάγος. Είναι εντελώς διαφορετικό θέμα αν από τις συνομιλίες προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση και τα μέλη της εκβιάζουν τον Φλώρο (δυστυχώς ο Αριστείδης Φλώρος διάλεξε σύμφωνα με την δικαστική απόφαση που τον έχει καταδικάσει σε ποινή καθείρξεως 13 ετών ως ηθικό αυτουργό της σε βάρος του Γεωργίου Αντωνόπουλου απόπειρας ανθρωποκτονίας να συνεργαστεί με αυτούς τους ανθρώπους αρχικά για να τον σκοτώσουν και εν συνεχεία για να τον εκβιάσουν).

Αποκλείεται κάθε εκδοχή οι άνθρωποι αυτοί, οι τρεις δικηγόροι μεταξύ των οποίων ο Αντωνόπουλος, να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σκοπούς μιας εγκληματικής οργάνωσης, όταν ο ίδιος του λέει «που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς». Είναι αρκετό αυτό και μόνο το στοιχείο, το οποίο δεν έχω αντιληφθεί, γιατί δεν έχει αξιολογηθεί, όπως επιβάλει ο νόμος, από όποιον χειρίζεται την δικογραφία για να καταλήξει σε οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Όσον αφορά τον εντολέα μου, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία σχέση έχει με απαίτηση οιουδήποτε ποσού από τον Αριστείδη Φλώρο, είτε ο ίδιος είτε μέσω των δικηγόρων του, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΕΙΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΕΙΤΕ ΕΞΩΔΙΚΩΣ, αφού ο Αριστείδης Φλώρος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη γιατί οργάνωσε την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, και γι’ αυτόν τον λόγο σας κοινοποιώ για άλλη μια φορά το email, το οποίο δεν είχε κατατεθεί μέχρι χθες στη δικογραφία από αυτούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, που απέστειλε ο εντολέας μου στους δικηγόρους κκ Λυκουρέζο, Παναγόπουλο, Σοφό μία μέρα μετά πριν την έναρξη της δίκης, η οποία ανεβλήθη με αίτημα των δικηγόρων του Φλώρου για την διοργανωθείσα και εκτελεσθείσα εις βάρος του από τον Αριστείδη Φλώρο και τους συνεργούς του απόπειρα ανθρωποκτονίας, ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!) Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΜΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ 230 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΛΩΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ.

Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω ότι κατά την κρίση μου αυτή η παραπλάνηση (δεν μπορώ καν να πιστέψω ότι υπάρχει άλλη σκοπιμότητα) του κ. Εφέτου Ανακριτού και μίας από τις εκλεκτότερες και επαρκέστερες Εισαγγελείς κας Ράικου έχει ως αποτέλεσμα να στερείται η ΛΑΓΗΕ Α.Ε. τον μοναδικό δικηγόρο που θα μπορούσε να αποδείξει την ενοχή Φλώρου και των συνεργών του, όπως προκύπτει και από το email που ήρθε στο γραφείο μου από τον νέο δικηγόρο της υπόθεσης.

Είμαι βέβαιος ότι ο έντιμος ανακριτής κ Ευτύχιος Νικόπουλος, ανιψιός του εντιμότατου πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλείου Νικόπουλου, σε σύντομο χρονικό διάστημα - άμεσα θα αντιληφτεί τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόθεση αυτή, δηλαδή ότι υπάρχει ένα πέπλο προστασίας για τον Αριστείδη Φλώρο και τους συνεργούς του, προσωπικά υποψιάζομαι ποιος πολιτικός – νομικός βρίσκεται από πίσω, και ότι είναι έγκλημα κατά της δικαιοσύνης να κρατείται στις φυλακές ένας έντιμος δικηγόρος σαν τον εντολέα μου, Γεώργιο Αντωνόπουλο, και να εξευτελίζονται με αυτόν τον τρόπο διακεκριμένοι συνάδελφοί μου.

Σας αποστέλω το email με την συνομιλία του φερομένου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης που έχει υποκλαπεί με τον δυστυχή εντολέα μου (το περιεχόμενο της οποίας έχει από πολλού χρόνου δημοσιοποιηθεί), που αποδεικνύει ότι ουδεμία σχέση έχει με εγκληματική οργάνωση και οποιαδήποτε επαφή έχει με τον οργανωτή και τους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και το email του συναδέλφου μου που έχει αντικαταστήσει τον εντολέα μου ως δικηγόρο πολιτικής αγωγής στην δίκη Energa. Δηλαδή με αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες ο Φλώρος και οι συνεργοί του έχουν πετύχει να μην υπάρχει στη δίκη Energa συνήγορος πολιτικής αγωγής που να ξέρει πώς να υποστηρίξει την υπόθεση κυρίως στα θέματα ειδικών γνώσεων και συγχρόνως ο, κατά τη δικαιοσύνη με ομόφωνη απόφαση, ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του εντολέως μου να έχει αποδυναμώσει την αξιοπιστία του εντολέως μου και των δικηγόρων που τον υποστήριξαν στο παρελθόν και με κύριο αποδεικτικό στοιχείο τη μαρτυρική κατάθεση με υπονοούμενα ενός δικηγόρου του, η οποία έγινε μία μέρα πριν τη σύλληψη του εντολέως μου.

Αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα για τον τρόπο που απονέμεται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, γι’ αυτόν το λόγο ενημέρωσα όλους τους τεχνικούς φορείς με αναλυτική αναφορά.

Από σήμερα κανείς δεν δικαιούται να σιωπά ή να υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει. Πρέπει να ξεσηκωθεί το σώμα των δικηγόρων, γιατί αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα έντιμο και επαρκή δικηγόρο.

ΥΓ Βεβαίως δεν είναι δυνατόν να γνωρίζω εάν, παρά το email, το οποίο σας κοινοποιώ, σε συζητήσεις των κ.κ. Λυκουρέζου και Παναγόπουλου με τους δικηγόρους του Φλώρου υπήρξαν απαιτήσεις, τις οποίες ο εντολέας μου δεν γνωρίζει και τις οποίες αυτός ουδέποτε προέβαλε ούτε ζήτησε να προβληθούν. Ο εντολέας μου δεν θέλει να πιστέψει μέχρι και σήμερα ότι υπεβλήθηκαν αυτού του είδους απαιτήσεις.

Με ειλικρινή εκτίμηση

Αλέξιος Κούγιας