Δεν βγαίνει τίποτε στον Τσίπρα

Mε την ενσωμάτωση του… Στέφανου Τζουμάκα, στο Γαλάτσι, στον… «Πράσινο ΣΥΡΙΖΑ» (όπως τον βάφτισε)
ολοκληρώθηκε η υποτιθέμενη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) για μετάλλαξη του κόμματος σε… σοσιαλδημοκρατικό. Όλα όμως τα κεφάλαια που άνοιξε η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Και εξηγούμαι…
 Το Σκοπιανό άφησε πληγές. Η διάλυση της ΝΔ δεν επήλθε. Αντιθέτως, το κόμμα του κ. Τσίπρα οδεύει σε μονοψήφια ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα.
 Η προσέγγιση με τον Ιερώνυμο που είχε επιχειρηθεί χάθηκε στους μισθούς των κληρικών.
 Οι παροχές εξανεμίστηκαν, αφού οι πολίτες εισπράττουν τα λεφτά και συνεχίζουν να μουντζώνουν την κυβέρνηση.
 Η Novartis κατά τα φαινόμενα οδηγείται σε ψιλοφιάσκο, καθώς δεν βρέθηκε τίποτε ώστε να σύρουν κάποιον ή κάποιους, έστω με το ζόρι, σε δίκη.
 Επιχείρησε να ρυθμίσει 300.000 δάνεια αλλά δεν του βγήκε, με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων.
 Δεν βρίσκει ούτε έναν υπουργό να βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο, οι περισσότεροι του είπαν «Οχι» και του γύρισαν την πλάτη. Οπότε τι απομένει τώρα για τον κ. Τσίπρα; Οι εκλογές και μόνον. Το σφιχταγκάλιασμα με το ποινικό ΠαΣοΚ, όπως λέει και ένας φίλος, μόνο ζημιές θα φέρει παρά το όφελος που προσδοκά ο κ. Τσίπρας.
Μπουρδολογήματα και σπουδαιολογήματα
Έτσι εξηγείται το μεγάλο άγχος του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του για τα ΜΜΕ. Αυτά που θεωρούσε εξωνημένα και περιορισμένης επιρροής, τώρα βρίσκονται ξανά στο κέντρο της διεκδίκησής τους. Απαξίωνε τότε τα Μέσα. Τον θυμάμαι να απαριθμεί σε διάφορες φάσεις από το 2012 ως το 2015 πόσο χαμηλή ήταν η θεαματικότητα του Mega και να επιχαίρει για αυτό. Υπερασπιζόταν τα social media και τα τρολ του και όλοι θυμούνται την επίδειξη που έκανε με αυτά στα υπόγεια της Κουμουνδούρου. Υπάρχει άλλωστε και μάρτυρας που δεν είναι άλλος από τον Στ. Θεοδωράκη και η ξενάγηση που έγινε προ εκλογών στα άδυτα της Κουμουνδούρου…
Και τώρα που σφίγγουν τα γάλατα (που λέει και ο σοφός λαός), άλλαξε πάλι και βάζει ξανά τα ΜΜΕ στο στόχαστρό του. Τα επαναφέρει στο προσκήνιο, ως τον μεγάλο εχθρό, εμπόδιο στον δρόμο του. Τα θεωρεί σπουδαία και τρανά, με επιρροή μεγάλη, και καταγγέλλει τους ιδιοκτήτες τους γιατί, απλούστατα, τα θέλει όλα δικά του.
Την Κυριακή, στο Γαλάτσι, υπήρξε ένας παροξυσμός. Οι Βούτσης, Ραγκούσης, Σκουρλέτης ωσάν να ήταν συνεννοημένοι μεταξύ τους ξεσπάθωσαν εναντίον των ΜΜΕ που δεν τους υπηρετούν. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, όσο κυνικό κι αν φαίνεται. Την ώρα που εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά πόσες γονυκλισίες έχουν κάνει για να δουν το ονοματάκι τους και τη… σπουδαιολογία τους στις στήλες των εφημερίδων μας. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.
Ο Λυκούδης, ο Θεοχαρόπουλος και οι αποκαλύψεις
Αποκαλυπτικό είναι το παρασκήνιο που περιγράφει ο βουλευτής Σπύρος Λυκούδης σχετικά με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και το προσωπικό παιχνίδι που έπαιξε. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΜΕΤΑρυθμιστών της Αριστεράς, μετά τις αποχωρήσεις του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής έγιναν συναντήσεις προκειμένου να συγκροτηθεί ένας νέος φορέας, να γίνει μια Νέα Αρχή. Πήρε μέρος και ο Θεοχαρόπουλος στη συνάντηση αλλά την επόμενη ημέρα ανακοίνωσε την αυτόνομη κάθοδό του στις ευρωεκλογές. «Βεβαίως όλοι γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα τέτοιας επιλογής, γιατί και η αμετροέπεια έχει όρια» λέει ο Λυκούδης και συνεχίζει: «Ήταν φανερό ότι το πραγματικό κίνητρο της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στη Νέα Αρχή, όπως και άλλες παρουσίες εδώ ή εκεί, δεν ήταν άλλο από την επιδίωξη, μέσα από έναν γενικότερο πολιτικό «θόρυβο», της πολιτικής επιβίωσης του σχήματος και στελεχών του».
Να μπαίνεις σε πούλμαν και να βλέπεις τον… Τζουμάκα
Χαμός έγινε από το Σάββατο στα social media με τους μεταφερόμενους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασαν στο Γαλάτσι με τουλάχιστον 80 λεωφορεία. Τα μηνύματα που γράφτηκαν ειδικά στο Twitter προκάλεσαν πολύ γέλιο. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν αυτά που λένε: «Να μπαίνεις σε πούλμαν για να δεις τον Τζουμάκα» και «Καταφέρατε με πούλμαν να γεμίσετε το στάδιο που γέμισε ο Αδωνις»… Μικρός καημός είναι αυτός;
Δεν χαρίζει τον Αναστασιάδη στον Τσίπρα
Σας έχω νέα. Την Κυριακή το απόγευμα  θα γίνει στον Ελληνικό Κόσμο η επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ. Σημειώστε δύο ονόματα (και τα δύο δημοσιογράφων), του Γιώργου Αμυρά και της Βίκης Φλέσσα, ενώ αναζητείται και άλλη  γυναίκα που στη ΝΔ ελπίζουν ότι έως την Κυριακή θα τη βρουν. Στο ενδιάμεσο ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Πάρο και στη Νάξο και στις 18 Απριλίου ταξιδεύει για την Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του κυβερνώντος Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Όπως λένε στη ΝΔ, «δεν πρόκειται να χαρίσουμε τον Αναστασιάδη, μέλος του ΕΛΚ, στον Τσίπρα».
Κάποτε στον Κουρσάρο
Η σκηνή που θα σας περιγράψω λαμβάνει χώρα στην πολυτελή ψαροταβέρνα «Κουρσάρος» στην Δροσιά. Σ΄ένα τραπέζι καθόταν ο υπουργός για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τη σύζυγό του και απολάμβαναν το ψάρι τους.
Σε άλλο τραπέζι βρισκόταν ο Λάμπρος Μπαρτζώκας  (επιχειρηματίας αντιπρόσωπος ανάμεσα στα άλλα  ρωσικών οπλικών συστημάτων) μαζί με τον Δήμο Βερύκιο.  Σε κάποια στιγμή ο κ. Βερύκιος παράτησε τον κ. Μπαρτζώκα και πήγε στο τραπέζι του κ. Παπαγγελόπουλου και έπιασε κουβέντα μαζί του.
Τώρα θα πείτε τι έλεγαν; Αγνωστο. Ετσι ρώτησα ευθέως τον κ. Βερύκιο να μου περιγράψει τη συζήτηση που είχε με τον υπουργό, τη στιγμή που τους είδαν όλοι οι θαμώνες της ψαροταβέρνας να συνομιλούν.
Ιδού λοιπόν ο διάλογος, όπως μου τον μετέφερε ο Βερύκιος:
– B:Τι γίνεται με την Novartis ;
– Π: Εσύ τι λες να γίνεται;
– Β: Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Μια τρύπα στο νερό.
– Π: Ετσι νομίζεις;
-Β: Είμαι σίγουρος.
-Π: Αυτή η σιγουριά θα σας φάει…
Και έληξε εκεί η συζήτηση, την ώρα που εμφανίστηκε στην ψαροταβέρνα ο Νίκος Καραμούζης αλλά δεν τους έδωσε σημασία.