Τα φώτα στο ΟΑΚΑ, «δοκιμασία» στο Περιστέρι για τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του Περιστερίου.
Γεμάτη» δράση είναι η μέρα, καθώς υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Basket League. Η κανονική διάρκεια βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς φτάνει στην τελική ευθεία της, με τις «μάχες» να είναι πολλές σε όλα τα μέτωπα.

Η αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι αυτή ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Η Ένωση θα υποδεχτεί τους «πράσινους» με απουσίες, καθώς εκτός δράσης έχουν τεθεί οι τραυματίες Γιόνας Ματσιούλις, Τζόρνταν Θίοντορ, Γιώργος Τσαλμπούρης και Βασίλης Καββαδάς. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ετοιμάζεται για τις... μάχες με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι αμφίβολος για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, λόγω ενοχλήσεων στη μέση.


Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Περιστέρι, εκτός έδρας, στο πρώτο παιχνίδι του μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της Euroleague. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Βασίλη Σπανούλη και Γιάνις Στρέλνιεκς, λόγω τραυματισμών. Από την άλλη πλευρά, το Περιστέρι θέλει να επαναλάβει εμφάνιση ανάλογη με αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό, πριν από περίπου 10 μέρες.

ΠΑΟΚ και Προμηθέας «παλεύουν» για μια θέση στην πρώτη τετράδα, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να φιλοξενεί τον Πανιώνιο, την ίδια στιγμή που οι Πατρινοί υποδέχονται το Λαύριο με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες. Εκτός έδρας... αποστολή για τον Άρη, με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να αντιμετωπίζει τον Χολαργό στο κλειστό «Α.Τρίτσης».

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Basket League:

ΠΑΟΚ 15.45 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος Σώμος-Βαρδάλος-Πιτσίλκας ΕΡΤ2
Περιστέρι 18.00 Περιστέρι-Ολυμπιακός Παπαπέτρου-Τζαφλέρης-Ζαχαρής ΕΡΤ2
Μ. Μερκούρη 15.45 Ρέθυμνο-Κολοσσός Σχινάς-Παναγιώτου-Ξενικάκης ΕΡΤ2
ΟΑΚΑ 19.30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός Κορομηλάς-Καρακατσούνης-Μπήτης CosmoteSport4
ΔΑΚ Τόφαλος 15.45 Προμηθέας Πάτρας-Λαύριο Τσαρούχα-Μαλαμάς-Τζιοπάνος ΕΡΤ2
Αντ. Τρίτσης 15.45 Χολαργός-Άρης Πουρσανίδης-Ανδρικόπουλος-Κάρδαρης ΕΡΤ2
Τ. Καμπούρης 15.00 Κύμη-Ήφαιστος Λήμνου Μάνος-Τσώνος-Θεωνάς ΕΡΤ2