«Πόλεμος» Αστυνομίας - Λιμενικού για την επιχείρηση στα Εξάρχεια - Αλαλούμ για το πότε ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Στις καταγγελίες του Λιμενικού πως υπήρξε ενημέρωση της αστυνομίας για την επιχείρηση, η ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζει πως όλα έγιναν... κατόπιν εορτής.
Eνα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί ανάμεσα στο Λιμενικό και την Αστυνομία, σχετικά με την επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια, που κατέληξε σε συμπλοκή με περίπου 50 κουκουλοφόρους να τραυματίζουν δύο άνδρες του κλιμακίου και να τους αρπάζουν τον οπλισμό.

Από τη μία, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε ότι η Αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί, ενώ από την άλλη έγγραφο του Λιμενικού που υπεβλήθη στην υπηρεσία, καταγράφει οτι ενημερώθηκε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.


Τώρα, απαντώντας στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή έγγραφο του Λιμενικού Σώματος, κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι οι άνδρες του Λιμενικού ειδοποίησαν την ώρα που βρίσκονταν ήδη έξω από το σπίτι στα Εξάρχεια, όπου δέχτηκαν την επίθεση και ότι η ενημέρωση δεν υπήρξε δια της επίσημης οδού, ενώ τα χρονικά περιθώρια ήταν ελάχιστα για να ελεχθεί το αίτημα και να οργανωθεί μια επιχείρηση.

Για να στηρίξουν αυτή την θέση από την Αστυνομία, δίνουν και τους χρόνους ακριβώς που συνέβησαν τα γεγονότα.

Σύμφωνα με την απάντηση της Αστυνομίας, χρονικά τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

Όπως προκύπτει από την έρευνα την 20:20 ώρα χθες (4 Απριλίου 2019) κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος μαζί με εισαγγελέα μετέβη στην οδό Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια για έρευνα σε οικία σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών.

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκύπτει, εκτός των άλλων και από την κατάθεση του εισαγγελέα στην Κρατική Ασφάλεια, που ερευνά την υπόθεση.

Μετά από 18 λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 20:38:17 ώρα, άτομο κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως (100) δηλώνοντας ότι είναι αξιωματικός του Λιμενικού και ζήτησε συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την έρευνα, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται στο σημείο μαζί με εισαγγελέα.

Την 20:50 ώρα άτομο με τα ίδια στοιχεία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ. Εξαρχείων ζητώντας συνδρομή για την έρευνα που πραγματοποιούσαν παρουσία Εισαγγελέα στο παραπάνω σημείο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η συμπλοκή μεταξύ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και των αγνώστων δραστών ολοκληρώθηκε περί την 21:00 ώρα.

Συγκεκριμένα, εκείνη την ώρα έφτασε στο σημείο περιπολικό της Ασφάλειας, που όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, εστάλη για να διαπιστωθεί αν το τηλεφώνημα για αστυνομική συνδρομή ήταν πραγματικό και δεν επρόκειτο για φάρσα ή παγίδα.

Την ώρα που έφτασε το περιπολικό, η συμπλοκή είχε ήδη τελειώσει και οι λιμενικοί αποχωρούσαν.

Όπως λένε κύκλοι του Αρχηγείου, διευκρινιστικά σε ό,τι αφορά την συνδρομή μεταξύ των υπηρεσιών, «είθιστε το αίτημα να υποβάλλεται μέσω της υπηρεσιακής οδού και σε ικανό χρόνο ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα του προσωπικού και να οργανωθεί η επιχείρηση, πράγμα το οποίο δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση».

Παπακώστα: Άβατο δεν υπάρχει πουθενά στη χώρα

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου σε συνέντευξή της στον Real FM τόνισε για το χθεσινό συμβάν στα Εξάρχεια, πως “oι Υπηρεσίες όταν πρέπει να μιλήσουν, θα μιλήσουν. Όπως ξέρετε, υπάρχουν εξαιρετικά εξειδικευμένες υπηρεσίες με πολύ μεγάλη εμπειρία και τις οποίες εμπιστευόμαστε απολύτως γιατί έχουν κάνει μέχρι τώρα εξαιρετική δουλειά και συνεχίζουν να κάνουν άρα θα περιμένουμε να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι η προσπάθεια γίνεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Εργάζονται με σχέδιο, με επαγγελματισμό και αυτό είναι που πρέπει να μας καθησυχάζει στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. […]Αυτό που έχω εγώ να σας πω είναι το εξής: ότι είναι βέβαιον ότι δεν υπάρχει άβατο, πουθενά στη χώρα. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Από πού αποδεικνύεται, γιατί μερικοί λένε «ρε παιδί μου η Παπακώστα μας είπε καθάρισε το κέντρο της Αθήνας προχθές, τώρα δηλώνει ότι δεν υπάρχει άβατο και τα λοιπά. Εδώ υπάρχουν αποδείξεις. Ποιες είναι οι αποδείξεις; Αφήστε τι λέω εγώ ή η κάθε πολιτική ηγεσία. Καταρχάς μόνοι σας είπατε ότι τι συνέβη στα Εξάρχεια που σημαίνει ότι επιχειρούν οι υπηρεσίες που πρέπει να επιχειρήσουν.”
Ένωση Λιμενικών: Αν οι συνάδελφοι δεν διατηρούσαν τη ψυχραιμία τους θα θρηνούσαμε νεκρούς

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής Πειραιά και Νήσων καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν δύο λιμενικοί από αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης και υπογραμμίζει ότι «αν οι συνάδελφοι δεν διατηρούσαν τη ψυχραιμία τους θα θρηνούσαμε πολλούς νεκρούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΛΣΑΠ:

«Άνανδρη επίθεση από 50 φερόμενους ως αντιεξουσιαστές δέχτηκε κλιμάκιο της Δίωξης ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Οι συνάδελφοι έκαναν το καλύτερο δυνατό δεδομένου των αντίξοων συνθηκών αφού κλήθηκαν να προστατέψουν τον Δημόσιο Λειτουργό και τους εαυτούς τους και τους αθώους πολίτες που βρίσκονταν τριγύρω.

Όπως αναφέρει η Ένωση Εισαγγελέων σε σημερινή της ανακοίνωση το άβατο των Εξαρχείων δεν ευνοεί καμία αστυνομική επιχείρηση κατά της ανομίας.

Αν οι συνάδελφοι δεν διατηρούσαν τη ψυχραιμία τους θα θρηνούσαμε πολλούς νεκρούς .

Ως ΕΠΛΣΑΠ ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους και εκφράζουμε αμέριστη στήριξη μας ενώ παράλληλα πιστεύουμε ότι η Πολιτεία πρέπει να επανεξετάσει τη χορήγηση επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος».
Ένωση Εισαγγελέων: Άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών

Για «άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών» κάνει λόγο η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας, μετά την ένοπλη επίθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού στα Εξάρχεια, καθώς με ανακοίνωση της στηλιτεύει την αδράνεια στην αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών στην περιοχή των Εξαρχείων και ζητά άμεσα μέτρα για την προστασία των εισαγγελέων και την πάταξη της παραβατικότητας σε περιοχές της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εξ αφορμής της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής Εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανδρός του Λιμενικού και τον άμεσο κίνδυνο ζωής του συναδέλφου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη:

Λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας.
Αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών».

Μητσοτάκης: Υπόγειες σχέσεις

Την ίδια στιγμή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφτηκε την Παρασκευή το λιμενικό σταθμό Ρίου.

«Η χθεσινή επίθεση κατά αντρών του Λιμενικού, αλλά και κατά εισαγγελέα που τους συνόδευε, στα Εξάρχεια, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεν αποδεικνύει μόνο για μια ακόμα φορά το άβατο των Εξαρχείων, πιστοποιεί όμως τις σχέσεις αναρχικών με τον υπόγειο και βρώμικο κόσμο των ναρκωτικών. Δυστυχώς σήμερα στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα κανείς και πουθενά δεν αισθάνεται ασφαλής» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι «η προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ δεν θα είναι μόνο η οικονομική ανάταξη της χώρας αλλά και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας έτσι ώστε οι γειτονιές επιτέλους να παραδοθούν πίσω σε αυτούς που τους ανήκουν, στους κατοίκους τους και η αστυνομία επιτέλους να αφεθεί ελεύθερη να κάνει αυτό το οποίο ξέρει να κάνει καλά».

Και κατέληξε: «Ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει και αυτή η πρωτοφανής παρακμή την οποία βιώνει η χώρα μας, τους τελευταίους μήνες ζωής αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης, θα ανήκει σύντομα οριστικά στο παρελθόν».

Πηγή: newpost