Πρόεδρος Λιμενικών: Προσβλητικό το «πού πας ρε Καραμήτρο» του Μπαλάσκα

«Προσβλητικό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος τα λόγια που απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Στράτος Μπαλάσκας προς τους Λιμενικούς που δέχθηκαν την επίθεση των κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Antenna, ο Γιώργος Δριβάκος είπε πως η φράση «πού πας ρε Καραμήτρο στα Εξάρχεια μας εκθέτει και είναι άκρως προσβλητικός ο χαρακτηρισμός του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ και δεν εκφράζει το σύνολο των αστυνομικών και την ΠΟΑΣΥ με την οποία έχουμε πολύ καλές σχέσεις… Οι συνάδελφοι μου έκαναν επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης ναρκωτικών και διακινητών που ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά. Βρέθηκαν να κάνουν κατ’ οίκον έρευνα με εισαγγελικό λειτουργό στην περιοχή των Εξαρχείων. Πήγαν για ναρκωτικά, όχι για να πιάσουν τσάντες-μαϊμού».
«Ο σχεδιασμός της επιχείρησης έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η ομάδα πήρε όλα τα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας και επικοινώνησε με το ΑΤ Εξαρχείων όπου δηλώθηκε ότι δεν υπήρχαν άτομα να τους συνδράμουν. Εδώ να μιλήσουμε για τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας που κατήργησε σε ένα βράδυ οργανικές θέσεις όλων των Σωμάτων Ασφαλείας όπως σε όλο το Δημόσιο…
Το Λιμενικό έχει κάνει ανάλογες επιχειρήσεις, στα Εξάρχεια τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει τουλάχιστον άλλες δύο, με κατ’ οίκον έρευνα, έχουν συλλάβει και έχουν εντοπίσει ναρκωτικά. Εδώ έχουμε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Για πρώτη φορά είδαμε στρατιωτικά οργανωμένες ομάδες, 50 ατόμων, με βαρύτατο οπλισμό, να έρχονται από το πουθενά, να βρίσκονται στον χώρο…ίσως να γινόταν και χειρότερα ίσως να γινόταν και καλύτερα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δριβάκος.