«Βλέπει» δεύτερη θέση ο Πλατανιάς

Σε απόσταση βολής από την 2η θέση βρίσκεται ο Πλατανιάς ο οποίος κέρδισε με 3-1 εντός έδρας τον Απόλλωνα Πόντου. «Κόλλησαν» στην έδρα τους τα Τρίκαλα, «λευκή ισοπαλία» στο Ηράκλειο για Ηρόδοτο και Δόξας Δράμας.

Το έκτο του εντός έδρας τρίποντο πέτυχε ο Πλατανιάς, ο οποίος απέχει μόλις έναν βαθμό από την 2η θέση, την οποία κατέχει ο Απόλλων Λάρισας Στα του ματς η ομάδα του Γιάννη Τάτση ήταν αυτή, η οποία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 5΄ έχασε σημαντική διπλή ευκαιρία με τους Λουκίνα και Μπιανκόνι να μην καταφέρνουν να νικήσουν δις τον Θεοδωρόπουλο.

Από το σημείο εκείνο και μετά το ματς ήταν ισορροπημένο, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη καλή στιγμή. Όλα αυτά μέχρι το 32΄ όταν ο Μπιανκόνι με σουτ έκανε το 1-0. Ωστόσο η απάντηση από πλευράς Ποντίων ήταν άμεση, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό, η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη με τέρμα του Σουντουρά έφερε το ματς στα ίσα. Στο 44΄ οι Χανιώτες έχασαν σημαντική ευκαιρία, προκειμένου να επανακτήσουν το προβάδισμα στο σκορ, η κεφαλιά όμως του Ρουσσάκη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου...



Στο β΄ ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 65΄ ο Πλατανιάς έχασε σημαντική ευκαιρία για το 2-1, ο Λουκίνας όμως παρότι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, εν τούτοις δεν κατάφερε να σκοράρει. Αυτό το οποίο δεν πέτυχαν οι Κρητικοί, σε εκείνο το χρονικό σημείο, το πέτυχαν στο 67΄ με τον Μπιανκόνι, ο οποίος με εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-1. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή η ομάδα του Γιάννη Τάτση έψαξε για ακόμα ένα γκολ, με το οποίο θα κλείδωνε το ματς. Αυτό ήρθε στο 87΄ κι ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 78΄, λόγω της αποβολής του Καραγκούνη με 2η κίτρινη κάρτα, με τον Μποσέτι να κάνει το 3-1 με σουτ στην κίνηση διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Βασιλειάδης, Ρουσσάκης, Τσαμούρης, Ποζατζίδης, Μποσέτι, Γκατσολάρι (75’ Πουρζιτίδης), Μάικιτς, Καραγκούνης, Ουέλς, Μπιανκόνι (90” Λάζιτς), Λουκίνας (86’ Σμυρλάκης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημ. Καλαϊτζίδης): Θεωδορόπουλος, Πάτας, Καλογέρης (77’ Δημητριάδης), Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Μπάμπης, Καλαϊτζίδης, Χασομέρης, Σουντουρά, Ολαϊτάν, Κυβελίδης.

Τρίκαλα – Εργοτέλης 1-1

Την δυνατότητα να ξεκολλήσουν από την ζώνη του υποβιβασμού έχασαν τα Τρίκαλα, τα οποία απώλεσαν στην έδρα τους δύο σημαντικούς βαθμούς... Όσον αφορά το ματς ο Εργοτέλης ήταν αυτός ο οποίος μπήκε καλύτερα, στο παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά και μόλις στο 5΄ έφτασε κοντά στο 0-1, ο Τσέλιος όμως παρότι βρέθηκε τετ α τετ με τον Ταϊρη δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στο 13΄ οι Κρητικοί έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Μπουτσάκη με 2η κίτρινη κάρτα.

Από το σημείο εκείνο και μετά, οι Θεσσαλοί πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 16΄ κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, χάρη σε κεφαλιά του Σισέ. Ωστόσο παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι φιλοξενούμενοι πίεσαν προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση.Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στην φάση του 25΄, η εκτέλεση φάουλ όμως του Μπουρσέλη αποκρούστηκε από τον Ταϊρη. Με το πέρας της ώρας και οι δύο ομάδες ενέτειναν τις προσπάθειες τους, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ, η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους.

Αυτό είχε σαν συνέπεια αμφότερες να έχουν από μία καλή στιγμή. Στο 35΄ το σουτ του Μανουσάκη, για την ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Ταϊρη, ενώ στο 38΄ η κεφαλιά του Τσιάρα αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κατσιμήτρο... Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 50΄ ο Εργοτέλης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με φάουλ του Μπουρσέλη. Από το σημείο εκείνο και μετά δεν άλλαξε κάτι στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα, με συνέπεια το ήδη υπάρχον να διατηρηθεί ως έχει μέχρι το φινάλε του αγώνα.

ΤΡΙΚΑΛΑ ( Μίλος Κόστιτς): Ταϊρης, Πάνος, Ντόσης, Γκότοβος, Ντιαλό, Τσιάρας, Αντρονίκ (65′ Τριανταφυλλάκος), Σμυρλής (72′ Γουερέ), Τσιμίκας (46′ Μαρκόφσκι), Καπός, Σισέ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπαχανάκ, Μπουρσέλης, Οικονόμου, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Μανουσάκης (74′ Γροντής), Ροβίθης, Έφορντ.

Ηρόδοτος – Δόξα Δράμας 0-0

Από έναν πόντο έβαλαν στο σακούλι τους Ηρόδοτος και Δόξα Δράμας, με την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού να χάνει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες και παράλληλα να ανέβει κι άλλο στην βαθμολογία. Οι παίκτες του Γιώργου Λυρώνη ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς και μόλις στο 2΄ άγγιξαν το γκολ, το σουτ όμως του Ζαμπορόφσκι αποκρούστηκε από τον Μένκα.

Η Δόξα με το πέρας της ώρας ανέβασε την απόδοση της και στο 17΄ έφτασε με την σειρά κοντά στο 0-1, το σουτ όμως του Δούμτσιου αποκρούστηκε από τον Ξενοδόχοφ. Από το σημείο εκείνο και μετά το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο, δίχως να υπάρχει άλλη καλή στιγμή. Όλα αυτά μέχρι το διάστημα 31΄-32΄ όπου τα σου των Κρουθ και Μπαϊκαρά για λογαριασμό των «μαυραετών» αποκρούστηκαν από τον τερματοφύλακα της ομάδας του Ηρακλείου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάτι που είχε σαν συνέπεια, να μην υπάρχει κάποια καλή στιγμή μπροστά στις δύο εστίες. Όλα αυτά μέχρι το 77΄ όταν το σουτ του Αγγελούδη για λογαριασμό των «κυανόλευκων» πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Μένκα. Από εκεί και μετά, δεν υπήρξε κάτι άλλο από φάσεις στο παιχνίδι, με συνέπεια το στείρο 0-0 να παραμείνει ως έχει μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Λυρώνης): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Ανδρέου, Αργκιλέσι (81′ λ.τ Κονέ), Μουκίδης, Νύκταρης, Μπαρέττας, Ηλιάδης, Ζαμπορόφσκι (46′ Κασαπάκης), Πίντο (60′ Αγγελούδης), Παπαγγελής.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Δημήτρης Σπανός): Μένκα, Πενταυράκης, Ανδρέου, Κρητικός (86′ Σαμπανίδης), Δούμτσιος (72′ Αυγενικού), Κρουθ, Σιώπης, Καψάλης, Μπαϊκαρα, Μακρής, Πατράλης.

Κυριακή (3/3)

Αήττητος Σπάτων – Αιγινιακός

Ηρακλής – Παναχαϊκή

Καραϊσκάκης – Κέρκυρα

Σπάρτη – Απόλλων Λάρισας