Χρόνια πολλά από το... γαλατικό χωριό!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο SDNA για τα γενέθλια του φαινομένου που λέγεται Άρης.
Πέρασαν 105 χρόνια και είναι ακόμα εδώ. ΑΡΗΣ! Στο παρελθόν υπήρξαν χρόνια που χαρακτηρίζονταν Αυτοκράτορας! Κυρίαρχος σε όλα τα αθλήματα με ομαδάρα και στο ποδόσφαιρο. Για την πάρτη του δημιουργήθηκε το ΠΟΚ για να τον αντιμετωπίσει. Ο αιώνιος αντίπαλος έκανε...δέκα χρόνια για να τον κερδίσει μέσα-έξω. Υπέταξε τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ήταν η πρώτη ομάδα εκτός ΠΑΟ-ΟΣΦΠ που κατέκτησε το πρωτάθλημα στο βόλει. Είναι ο σύλλογος του Γκάλη, του Γιαννάκη και των άλλων παιδιών. Η ομάδα του Αλεξιάδη, του Κούη. Η αρμάδα του Βικελίδη. Όλοι μπορούν να καταλάβουν γιατί οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους ήταν ΑΡΗΣ. Γιατί φυσικά έκαναν και τα παιδιά τους Αρειανάκια!




Υπήρξαν και τα προηγούμενα χρόνια χαρές. Η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κερδίσει μέσα στην Ισπανία. Από το πρώτο παιχνίδι μέχρι σήμερα. Κανείς άλλος με τόσα και τόσα ευρωπαικά παιχνίδια. ΜΟΝΟ Ο ΑΡΗΣ και μάλιστα επί της κατόχου του τροπαίου, την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο για 27 συνεχόμενα παιχνίδια.

Είχε όμως...λύπες. Περισσότερες. Πολλές και σκληρές και μεγάλες. Τρεις υποβιβασμοί, Β και Γ εθνική. Ρε 4 χαμένοι τελικοί και δεν βάζεις ούτε γκολ; 50 χρόνια συμπληρώνονται χωρίς τίτλο στο ποδόσφαιρο και όμως ο Αρειανός είναι εκεί. Και ας έχει να αντιμετωπίσει μία απίστευτη εις βάρος του προπαγάνδα. 50 χρόνια άτιτλος, αλλά θα δει φέτος τον συμπολίτη να τον...ισοφαρίζει σε πρωταθλήματα.

Εσωστρέφεια, μιζέρια, γκρίνια, στεναχώρια, αλλά πάντα εκεί στο πλευρό του Θεού του Πολέμου. Κόντρα στην...μόδα, κόντρα στη νοοτροπία αυτών που δεν σέβονται αυτόν που είναι δίπλα τους. Κόντρα στην έπαρση της μιας ομάδας στην πόλη, στην νοοτροπία του...Καίσαρα που μονίμως θα έχει ένα γαλατικό χωριό να του θυμίζει ότι το χρήμα αγοράζει πολλά, αλλά όχι τα πάντα.

Χρόνια πολλά από το “γαλατικό χωριό” του ΑΡΗ που τα σύνορά του και οι πιστοί του...Γαλάτες έχουν εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Που μπορεί να είδαν την κερκόπορτα να ανοίγει ουκ ολίγες φορές, αλλά πάντα βρίσκουν το μαγικό φίλτρο που τους κρατάει ζωντανούς, τους κρατάει δυνατούς, τους κρατάει στο πλευρό του Θεού του Πολέμου!

Χρόνια πολλά, αγάπη μου γλυκιά και στα 1000 εγώ θα στο τραγουδώ απ’ τον ουρανό! ΑΡΗ, ΑΡΗ της Μακεδονίας είσαι το καμΑΡΗ! Σαλόνικα, Σαλόνικα με τον Θερμαικό σου, που έχεις για ΚαμΑΡΗ σου τον ΑΡΗ τον Θεό σου!

ΥΓ1 Εξαιρετικό το βίντεο που ανέβασε η ΠΑΕ ΑΡΗΣ. https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=6aZMeHq2EgI Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές. Απίστευτο όμως αυτό που έκαναν χθες το βράδυ οι οπαδοί του ΑΡΗ και οργάνωσε ο SUPER-3 στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης. Για να καταλαβαίνει ο καθένας τι σημαίνει για αυτά τα παιδιά ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Απολαύστε... https://www.youtube.com/watch?v=RZeX40NEYbk

ΥΓ2 Ο ΑΡΗΣ ιδρύθηκε στις 25 Μαρτίου 1914. Για όσους...ζηλεύουν και προσπαθούν να το χλευάσουν είναι η ημερομηνία υπογραφής του καταστατικού του συλλόγου. Και δεν έγινε καθόλου τυχαία. Χρόνια Πολλά Ελλάδα, Για την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και την μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού, μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία!

Πηγή: sdna