Mazda: Το MX-5 “τριαντάρισε” και το γιορτάζει με επετειακή έκδοση

Στα 30 χρόνια που βρίσκεται στην παραγωγή το Mazda MX-5 θεωρείται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα roadsters (αν όχι το πιο επιτυχημένο) όλων των εποχών με τις πωλήσεις του να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο μονάδες σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία.

Για να γιορτάσει τα 30ά γενέθλια του μοντέλου της η Mazda δημιούργησε μία νέα επειτιακή έκδοση με το εντυπωσιακό πορτοκαλί χρώμα (Racing Orange το ονομάζουν οι Ιάπωνες) να αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της.


Επιπλέον του χρώματος η νέα έκδοση διαφέρει από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Rays ZE40 RS30 που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά σε συνεργασία με την Rays Co., Ltd. αλλά και την ανάλογη πλακέτα που υποδηλώνει το εορταστικό γεγονός αλλά και το περιορισμένο της παραγωγής. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες αυτό το MX-5 θα διατεθεί σε 3.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης με την σκληρή αφαιρούμενη οροφή.

Ο λόγος που η Mazda επέλεξε το Chicago για την αποκάλυψη του MX-5 30th Edition είναι γιατί εκεί είχε πραγματοποιηθεί και το ντεμπούτο της πρώτης γενιάς.


Mazda: Το MX-5 “τριαντάρισε” και το γιορτάζει με επετειακή έκδοση