Ο Φορτούνης έκανε το τρίτο... double-double της καριέρας του!

Ο Κώστας Φορτούνης έφτασε σε διψήφιο αριθμό γκολ αλλά και ασίστ για τρίτη φορά στην καριέρα του, ενώ έχει ήδη ξεπεράσει την περσινή του επίδοση στο σκοράρισμα.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του στο 4-0 επί της Λάρισας, φτάνοντας τα 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά της φετινής σεζόν.


Η συγκεκριμένη επιθετική επίδοση του Φορτούνη ήρθε σε 29 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη, όταν πέρυσι σε 37 συμμετοχές μέτρησε 11 τέρματα και πριν δύο χρόνια έμεινε στα 8!

Παράλληλα ο διεθνής άσος έφτασε ήδη από το παιχνίδι της Τρίπολης με τον Αστέρα τις 10 ασίστ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις (έδωσε την πάσα στον Χρισοδουλόπουλο για το δεύτερο γκολ). Αυτή είναι η τρίτη φορά στην καριέρα του Φορτούνη που φτάνει σε διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ μέσα σε μία σεζόν.

Το είχε πετύχει και πέρυσι, όπου τελείωσε τη σεζόν με 11 τέρματα και 14 ασίστ στο ενεργητικό του.

Το 2016-17 ήταν η χειρότερη “ερυθρόλευκη” σεζόν του από άποψη αριθμών, καθώς μέτρησε 8 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε συνολικά 40 εμφανίσεις κι ενώ προερχόταν από την καλύτερη χρονιά της καριέρας του.

Με έναν άλλον Πορτογάλο προπονητή τότε, το 2015-16 ο Φορτούνης έκανε... όργια, μετρώντας 21 γκολ και 17 ασίστ σε 39 παρουσίες για πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη.

Όσο για την πρώτη του χρονιά στο μεγάλο Λιμάνι, είχε φτάσει και τότε σε διψήφιο αριθμό γκολ (10), αλλά έμεινε στις πέντε ασίστ, παίζοντας σε 37 παιχνίδια.

Συνολικά στα 4,5 χρόνια που βρίσκεται ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό, έχει συνεισφορά σε 116 γκολ (62 γκολ, 54 ασίστ) σε 182 εμφανίσεις. Ανεξαρτήτως των ομάδων που έχει αγωνιστεί δε, υπάρχει απόλυτη ισορροπία, με 66 τέρματα και ισάριθμες ασίστ σε 285 παιχνίδια.