Κατσίκης: «Τέλος οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση είτε σήμερα, είτε τις επόμενες ημέρες»

«Τέλος οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση είτε σήμερα είτε τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, προαναγγέλοντας το «διαζύγιο» Τσίπρα - Καμμένου, λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο ραντεβού των δύο εταίρων στο Μαξίμου.

«Εμείς φεύγουμε, εάν θα φύγουμε στις 10 η ώρα σήμερα, ή αν θα φύγουμε τη Δευτέρα που έχουμε την ψηφοφορία για τα εξοπλιστικά, δεν είναι μείζονος σημασίας», επισήμανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και πρόσθεσε:
«Χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης δεν περνάει η Συμφωνία των Πρεσπών, που αυτός είναι ο σκοπός μας». 
Εν τούτοις, ο κύριος Κατσίκης δήλωσε πως οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα ψηφίσουν τα αντισταθμιστικά για τα εξοπλιστικά στη Βουλή.
Σχετικά με το αν η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ είναι συμπαγής, τόνισε: «Είμαστε πολιτική δύναμη εδραιωμένη πλην Παπαχρηστόπουλου». Αναφορικά με την στάση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, πρόσθεσε: «Ακούσατε την κυρία Κουντουρά να πει τίποτα αντίθετο με το κόμμα»;
Ακόμα, τόνισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών πως «μένει έωλη και αλίμονο στον επόμενο πρωθυπουργό που θα κληθεί να τη διαχειριστεί».
Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις στον «ΘΕΜΑ 104,6» ο κ. Κατσίκης είχε τονίσει πως οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας. «Βεβαίως θα ψηφίσουμε κατά γιατί όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεπσών με την οποία διαφωνούμε θα ήταν οξύμωρο να μην το κάναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ
Εν τω μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, οπότε και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις τόσο για τα επόμενα βήματα του κόμματος, αλλά και για το θέμα των ανταρτών βουλευτών ή αλλιώς αποστατών, όπως τους χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος.
Στη συνέχεια θα υπάρξει το τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου θα ξεκαθαρίσει το μέλλον της συγκυβέρνησης.