Κλιμακώνει η Άγκυρα: «Βατραχάνθρωποι κατέβασαν τη σημαία τα μεσάνυχτα!»

Για προβοκάτσια και σκηνικό Ιμίων στους Φούρνους κάνουν λόγο οι τουρκικές εφημερίδες υποστηρίζοντας πως έγινε καταδρομική επιχείρηση από τους βατραχανθρώπους του τουρκικού πολεμικού ναυτικού οι οποίοι πήγαν μεσάνυχτα στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος κατέβασαν τη σημαία που είχαν αναρτήσει οι τρεις νεαροί Έλληνες στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου και την πήραν μαζί τους στην Τουρκία.

Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα Χουριέτ οι κομάντος της SAT της μονάδας δηλαδή που έδρασε και στα Ίμια το 1996 πέρασαν απαρατήρητοι και έφτασαν σχεδόν 25 μίλια μέσα στο Αιγαίο, πάτησαν σε ελληνικό νησί, αφαίρεσαν τη σημαία και την πήραν μαζί τους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή.

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες το Σάββατο επικοινώνησαν με τις ελληνικές, σε διαφορετικά επίπεδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε και απαίτησαν από την Αθήνα να βάλει τέρμα σε αυτή την πρόκληση αμέσως κατεβάζοντας τη σημαία.

Η σημαία, ωστόσο, όπως λέει η εφημερίδα έμεινε στη θέση της και έτσι τη νύχτα ομάδα βατραχανθρώπων της SAT πήγε στη νησίδα κατέβασε τη σημαία και την πήρε μαζί της στην Τουρκία.