Pokemon Go: Ανακαλύψτε την Αθήνα Παίζοντας!

Πρόκειται για την νέα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για συσκευές iOS και Android, που χρησιμοποιεί την τοποθεσία των παικτών για να πιάνουν, να μονομαχούν και να προπονούν εικονικά πλάσματα, τα λεγόμενα και γνωστά ως Pokemon. Τα Pokemon εμφανίζονται μέσω ενός ειδικού λογισμικού στην οθόνη της συσκευής, η οποία αποτυπώνει μέσω της κάμερας και του gps τον πραγματικό κόσμο. Οπότε ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος, μπορείτε να εντοπίσετε ένα Pokemon το οποίο και πρέπει να το πιάσετε πρώτοι, πριν σας προλάβει κάποιος άλλος που θα βρεθεί στο ίδιο σημείο με εσάς την ίδια στιγμή.



Ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας που σε πηγαίνει βόλτες μέσα στην πόλη!

Ανοίγοντας την εφαρμογή εμφανίζεται στην οθόνη η τρέχουσα τοποθεσία σας μαζί με έναν χάρτη του άμεσου περιβάλλοντός σας. Στα χαρακτηριστικά του χάρτη περιλαμβάνονται οι σταθμοί Pokemon, ονομαζόμενοι ως PokeStops, αλλά και τα γυμναστήρια Pokemon, στα οποία μπορείτε είτε να συγκεντρώσετε Pokemon και PokeBalls, μπάλες δέσμευσης Pokemon δηλαδή, είτε να γυμνάσετε και να εκπαιδεύσετε τα Pokemon που έχετε ήδη.



Δείτε στον χάρτη της πόλης σας τα σημεία που λειτουργούν ως σταθμοί και γυμναστήρια Pokemon.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι πρέπει να πάτε στα συγκεκριμένα σημεία και στην πραγματικότητα για να καταφέρετε να παίξετε το παιχνίδι. Αυτός είναι και ο λόγος που τις τελευταίες μέρες παρατηρείται συγκέντρωση τεράστιου αριθμού παικτών σε κομβικά σημεία των πόλεων σε όλον τον πλανήτη.



Πηγαίνετε στο σημείο της πόλης σας στην πραγματικότητα για να παίξετε.

Τα σημεία που έχουν επιλεχθεί στον χάρτη ως σταθμοί και γυμναστήρια Pokemon είναι συνήθως δημόσιες γκαλερί τέχνης, ιστορικά ορόσημα, ιστορικά κτήρια, κενοτάφια, μνημεία, μουσεία, τόποι λατρείας, όπως εκκλησίες, καθώς και δημόσια πάρκα, σιντριβάνια και άλλα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Μέσω της εφαρμογής βγαίνετε βόλτα στην πόλη σας με αυξημένη επιθυμία για εξάσκηση και χαρούμενη διάθεση, ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτετε κρυμμένα σημεία, όπως έναν εντυπωσιακό τοίχο με γκράφιτι, μια επιγραφή, ένα μικρό μουσείο ή άγαλμα, που είτε δεν ξέρατε ότι υπήρχε είτε το προσπερνούσατε και δεν το είχατε παρατηρήσει ποτέ. Η Εθνική Βιβλιοθήκη, για παράδειγμα, αποτελεί ένα από τα χιλιάδες PokeStops. Ευκαιρία να την επισκευθείτε, όπως και άλλα ιστορικά, ιδιαίτερα και πρωτότυπα σημεία που θα συναντήσετε στην διαδρομή σας στους δρόμους της Αθήνας, ή οποιασδήποτε άλλης πόλης στην Ελλάδα και όλον τον κόσμο, παίζοντας ταυτόχρονα Pokemon Go.



Η Εθνική Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα από τα πολλά PokeStops της Αθήνας. Ευκαιρία να την επισκεφθείτε!

Στον χάρτη, στην οθόνη της συσκευής σας, παρέχονται πληροφορίες, όπως η ονομασία του σημείου. Αν σκεφτείτε, ότι ο μέσος όρος ενασχόλησης είναι 43 λεπτά ημερησίως, ξεπερνώντας και τον χρόνο παραμονής σε εφαρμογές όπως το WhatsApp ή το Instagram, στο οποίο χρονικό διάστημα περπατάτε ή τρέχετε κυνηγώντας Pokemon μέσα σε κάθε γωνιά της πόλης φανταστείτε πόσους άγνωστους και καλά κρυμμένους θησαυρούς της περιοχής σας μπορείτε να ανακαλύψετε. Και μην ξεχνάτε ότι παράλληλα συναντάτε και από κοντά τους υπόλοιπους παίκτες με τους οποίους παίζετε ταυτόχρονα.

Ὀλες οι ομορφιές, τα μνημεία, οι επιγραφές και κάθε γωνιά της Αθήνας και όλης της Ελλάδας σας περιμένει να την εξερευνήσετε μέσα από την εφαρμογή.



Ανακαλύψτε αγάλματα και επιγραφές της Αθήνας που προσπερνούσατε ή δεν ξέρατε ότι υπάρχουν. 

Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της εφαρμογής σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στις 6 Ιουλίου 2016 τα εθνικά πάρκα, τα μουσεία και οι εκκλησίες που λειτουργούσαν ως PokeStops δέχθηκαν τεράστια αύξηση των επισκεπτών τους, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πλήθη κόσμου που συγκεντρώθηκαν ταυτόχρονα στις 11 η ώρα το βράδυ στο Central Park της Αμερικής για να πιάσουν ένα Pokemon, ανάμεσα τους μέχρι και ο Justin Bieber. Πατήστε εδώ για να Μπείτε στo Πανέμορφο και Μοντέρνο Σπίτι που Μένει ο Justin Bieber.

Τα PokeStops και τα Gyms επιλέχθηκαν από την Niantic από τα δεδομένα που είχαν συλλεχθεί για το προηγούμενο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, το Ingress, το 2012, με σκοπό να είναι ασφαλή και δημόσια με μια δόση από ποιότητα. Παρόλα αυτά, αν οι παίκτες θεωρούν ότι η περιοχή τους έχει αδικηθεί, ενδιαφέρονται να ζητήσουν τοποθεσίες ή θέλουν να αναφέρουν πως ένα PokeStop ή Gym είναι επικίνδυνο και αποτελεί προσωπική ιδιοκτησία, μπορούν να το κάνουν στο site της Niantic σε ειδική φόρμα. Πολλοί έχουν δηλώσει ήδη να γίνει το κατάστημα, μέχρι και το σπίτι τους PokeStop.

Τρομακτική Έρευνα: Γιατί δεν Πρέπει να Ασχολείστε με το Κινητό Αμέσως πριν τον Ύπνο



Εσείς μέχρι πού θα φτάνατε για να πιάσετε ένα Pokemon;

Αυτή τη στιγμή, η ιδέα του Satoru Iwata της Nintendo και του Tsunekazu Ishihara της The Pokémon Company, που συνελήφθει ως ένα πρωταπριλιάτικο αστείο σε συνεργασία με την Google το 2014 και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016, και συγκεκριμένα 16 Ιουλίου σε Ελλάδα και Κύπρο με το όνομα Pokemon Go, έχει ανέβει στην κορυφή του App Store και του Google Play. Έχουν γίνει πάνω από 15 εκατομμύρια λήψεις, ενώ το θεματικό τραγούδι της ομώνυμης σειράς κινουμένων σχεδίων δέχθηκε αύξηση κατά 630% σε πλατφόρμες μουσικής. Ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε ήδη η εφαρμογή Candy Crush Saga, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της αξίας της Nintendo κατά 7,5 δισ. δολάρια.


Τα Pokemon μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή μπροστά σας. 

Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή, όπως και οι δήμοι περιοχών, έχουν αρχίσει να προειδοποιούν και να ζητούν την προσοχή των παικτών, όταν παίζουν. Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι παίζουν στον πραγματικό κόσμο, όπου υπάρχει περίπτωση για αύξηση ατυχημάτων και ενόχλησης σε ορισμένες τοποθεσίες, αν απορροφημένοι παίζουν με την εφαρμογή αποκλειστικά.

Ξεκινήστε κι εσείς το κυνήγι μέσα στην πόλη και, εκτός από Pokemon, θα ανακαλύψετε και θα μάθετε κάθε ομορφιά και ανεξερεύνητη γωνιά της περιοχής σας.