Τρισάγιο στη μνήμη του Καραϊβάζ, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του

Σήμερα, 9 Απριλίου του 2021, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραβαϊάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο 53χρονος αστυνομικός συντάκτης έπεσε νεκρός από τα πυρά δύο ανδρών, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι και διέφυγαν.

Το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ένα χρόνο μετά την άγρια δολοφονία του, παραμένει ανεξιχνίαστο. Τόσο οι ηθικοί αυτουργοί που έδωσαν την εντολή, όσο και οι πληρωμένοι εκτελεστές, που δολοφόνησαν σαν σήμερα τον αστυνομικό συντάκτη, παραμένουν άγνωστα πρόσωπα, με τις έρευνες μέχρι στιγμής να μην έχουν σημειώσει κάποια ουσιαστική πρόοδο.

Η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ έκαναν το μνημόσυνο σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο στο μοναστήρι του Οσίου Δαιύδ και σήμερα, ανήμερα της δολοφονίας του θα τελεστεί τρισάγιο στον τόπο που εκτελέστηκε, ελάχιστα μέτρα από το σπίτι του στον Άλιμο. « Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ Δημήτρης και Στάθα σας καλούν όλους να παραβρεθούμε ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε αλλά περιμένουμε δικαίωση. Η πολιτεία οφείλει να διατηρήσει σε κύρια προτεραιότητα της την εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος στο πρόσωπο του Γιώργου Καραϊβάζ διασφαλίζοντας έτσι έμπρακτα τον σεβασμό της, στο ύψιστο δικαίωμα της Ελευθεροτυπίας» αναφέρει – μεταξύ άλλων – η σύζυγος του 53χρονου δημοσιογράφου, σε ανάρτησή της στο Facebook.