Άγιος Παντελεήμονας: Σοκαριστικές περιγραφές από τον πατέρα για το σπίτι – κολαστήριο

σπίτι – κολαστήριο
«Ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια και είχαν πληγές στα πόδια απ’ αυτά» αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη νέα υπόθεση κακοποίησης παιδιών ηλικίας από τριών έως εννέα ετών, στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ συνελήφθη η μητέρα τους και ο σύντροφός της.

Τις άθλιες συνθήκες επιβεβαιώνει και ο πατέρας των παιδιών, μιλώντας στο MEGA.

Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας των παιδιών τον οποίο είχε διώξει από το σπίτι η μητέρα περιγράφει στην κάμερα πως είδε τα παιδιά του ξαπλωμένα να βγάζουν κατσαρίδες από το στόμα.

Ένοικος της πολυκατοικίας αποκαλύπτει ότι είχε δει τα παιδάκια να επαιτούν.

Οι εικόνες σοκάρουν από το σπίτι – κολαστήριο… Κατσαρίδες περπατούν στους τοίχους, στα ντουλάπια …. στους διαδρόμους της πολυκατοικίας.

Δάκρυα στα μάτια του πατέρα
Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας τον παιδιών περιγράφει την εικόνα που αντίκρισε στο διαμέρισμα, όπου διέμεναν η πρώην σύζυγός του, τα παιδιά τους και ο νυν σύντροφος της 30χρονης μητέρας.

«Ανοίγω την πόρτα και βλέπω τα παιδιά ξαπλωμένα είχε ενώσει 2 μονά κρεβάτια, να βγάζουν κατσαρίδες από το στόμα. Το ταβάνι ήταν ένα μαύρο πράγμα από κατσαρίδες, οι τοίχοι τα κρεβάτια τα πάντα και να μένουν μέσα τα μωρά. Λιποθύμησα και με πήρανε σηκωτό» δήλωσε ο πατέρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει,τα παιδιά έχουν πληγές στα ποδιά τους από τσιμπήματα των εντόμων…. Ποντίκια έτρεχαν μες στο σπίτι.

«Σε άθλια κατάσταση τα είχαν φάει στα ποδαράκια τους τα έντομα» αναφέρει ο πατέρας.

Ο πατέρας είναι ναυτικός, έλειπε το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. Από πέρυσι η πρώην σύζυγος του απαγόρευσε να βλέπει τα παιδιά. Ο πατέρας ωστόσο κινητοποιήθηκε προχωρώντας σε καταγγελία.

«Ήθελα να μπορώ να βλέπω τα παιδιά μου. Είχε κάνει κατάληψη στο σπίτι μου. Δεν μπορούσα να μπω μέσα θα με σκότωνε ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος» λέει χαρακτηριστικά.

Η αποκάλυψη της φρίκης
Απρόσιτη και επιθετική χαρακτηρίζουν οι γείτονες την 30χρονη μητέρα.

«Η κυρία αυτή πήγαινε τα παιδιά στο Μοναστηράκι αν δεν κάνω λάθος και τα παιδιά ήταν σε επαιτεία, ζητιάνευαν» αποκαλύπτει ένοικος της πολυκατοικίας.

Στο «Χαμόγελο του παιδιού» φαίνεται πως είχε γίνει καταγγελία από τον Φεβρουάριο. Ειδοποιήθηκε εισαγγελέας… Η πρόνοια του δήμου επισκέφθηκε το σπίτι αλλά δεν ήταν κανείς εκεί…

Τελικά, ύστερα από νέα καταγγελία του πατέρα και την κινητοποίηση και δύο γειτόνων η μητέρα των παιδιών και ο 54χρονος σύντροφός της συνελήφθησαν. Τα 3 ανήλικα παραμένουν στο Νοσοκομείο Παίδων. Στο πλευρό τους το «Χαμόγελο του Παιδιού» που περιμένει το πράσινο φως από την εισαγγελία για να τα φιλοξενήσει στις δομές του.