Λοβέρδος: Γιατί αφέθηκαν αβοήθητοι οι διερμηνείς των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν;

Είχαν ζητήσει βίζα, αλλά έμειναν αβοήθητοι στο Αφγανιστάν, αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ και αναρωτιέται: «Ποιος ή ποιοι είναι εκείνοι που αδιαφόρησαν;»

Στη Βουλή προτίθεται να φέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος το θέμα των αφγανών διερμηνέων της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που είχε αποσταλεί στο Αφγανιστάν. Όπως τόνισε μιλώντας στον Σκάι οι διερμηνείς που έχουν πλέον εγκλωβιστεί στο Αφγανιστάν είχαβ απευθυνθεί στην Ελλάδα και δεν βρήκαν ανταπόκριση. «Τί έχει πράξει η ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα; Ποιος ή ποιοι είναι εκείνοι που αδιαφόρησαν;¨, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Αφού τόνισε πως «η δημοκρατία δεν εξάγεται», ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους Αφγανούς διερμηνείς που στήριζαν τους Έλληνες που υπηρέτησαν εκεί και είχαν ζητήσει βίζα από την Ελλάδα.

«Εδώ και μέρες γνωρίζουμε πως οι διερμηνείς που έχουν πλέον εγκλωβιστεί στο Αφγανιστάν είχαν απευθυνθεί στην Ελλάδα. Τί έχει πράξει η ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα; Ποιος ή ποιοι είναι εκείνοι που αδιαφόρησαν; Γιατί οι διερμηνείς δεν βοηθήθηκαν; Τα ερωτήματα αυτά δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα», επεσήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος.