Στον Κορυδαλλό πέρασε σήμερα ο Μένιος Φουρθιώτης

Σε κελί της έκτης πτέρυγας των φυλακών του Κορυδαλλού οδηγήθηκε στις 9 το πρωί ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι δεν πείστηκαν τους ισχυρισμούς του κατά τη διάρκειας έξι ωρών χθεσινή απολογία του.

Εναντίον του παρουσιαστή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εννέα αδικήματα (δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα): ηθική αυτουργία στην επίθεση που έγινε στις 16 Απριλίου στο σπίτι του, σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη οπλοκατοχή, οπλοφορία, προμήθεια, κατοχή εκρηκτικής βόμβας και διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης και ψευδή καταγγελία.

Δίωξη έχει ασκηθεί και στους δύο συγκατηγορούμενούς του (θα μεταφερθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου και Λάρισας) τους οποίους φέρεται να γνώριζε επειδή είχαν απασχοληθεί ως προσωπικοί συνοδοί του και οι οποίοι κατηγορούνται ότι την ίδια μέρα έκαναν την επίθεση στο σπίτι του και πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία. Η δίωξη εναντίον τους αφορά τη σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών κ.ά.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερος.

Αρνήθηκε τα πάντα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, όπως επίσης και οι δυο συγκατηγορούμενοί του που φέρονται ως δράστες των επιθέσεων εναντίον της οικείας του παρουσιαστή και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Κατά τις πληροφορίες οι συγκατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Υποστήριξαν πως με βάση τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων φαίνεται ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ επέμειναν πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει για τη φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.

Η ποινική εκκρεμότητα με τη Τζούλια Αλεξανδράτου

Την ίδια στιγμή, μια σοβαρή ποινική εκκρεμότητα έχει ακόμη ο 35χρονος παρουσιαστής, αφού κατηγορείται και για την αρπαγή, τον Σεπτέμβριο του 2010, 200.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο της Τζούλιας Αλεξανδράτου που είχε ασχοληθεί και με το μόντελινγκ.

Με την δίκη για αυτήν την υπόθεση να έχει αναβληθεί 12 φορές, αρκετές από τις οποίες οφείλονται σε κωλύματα που προβάλει ο 35χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρπαγή του συγκεκριμένου, μεγάλου χρηματικού ποσού διαπιστώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2010 και καταγγέλθηκε έξι μέρες αργότερα στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Στεφάνου.


Μετά από πολλούς μήνες διερεύνησης της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ, , η έρευνα ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή κι η οποία οδήγησε –το 2014– τον Μ. Φουρθιώτη στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Χωρίς όμως η υπόθεση αυτή να εκδικασθεί ακόμη για διαφόρους λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αλεξανδράτου κατηγορεί τον 35χρονο (ΣΣ τον χρησιμοποιούσε ως «μάνατζερ» και συνοδό) γιατί ήταν ο μόνος εκτός από αυτήν που γνώριζε την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου κι είχε πρόσβαση σε αυτό και καθώς κι ότι ήξερε για την τοποθέτηση εκεί των 200.000 ευρώ.

Μάλιστα από την πλευρά της γυναίκας παρουσιάσθηκε σειρά άλλων στοιχείων για τις κινήσεις, τις κρίσιμες ώρες που σημειώθηκε η κλοπή, του Μ. Φουρθιώτη.

Με τον 35χρονο να αρνείται την παράνομη αυτή ενέργεια και να μιλά για εκδικητική ενέργεια από την Αλεξανδράτου.

Τα… χίλια πρόσωπα του Μένιου Φουρθιώτη

  • Μάνατζερ της Τζούλιας

Ο Μένιος Φουρθιώτης λοιπόν εκτέλεσε χρέη μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, όταν εκείνη έκανε στροφή στην καριέρα της και συμμετείχε σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, παίρνοντας τη θέση του Ηλία Ψινάκη.

Η συνεργασία αυτή που ξεκίνησε το 2009 συνεχίστηκε μέχρι το 2012, ενώ στη συνέχεια η συνεργασία τους έληξε άδοξα, καθώς οι δύο τους έφτασαν στις αίθουσες των δικαστηρίων μετά από μήνυση της Αλεξανδράτου με την οποία κατηγόρησε τον Φουρθιώτη για κλοπή 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό της.

Η μυστηριώδης υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται με τη μήνυση της Tζούλια Αλεξανδράτου με την οποία κατηγορεί τον Φουρθιώτη ότι μαζί με συνεργό του, αφαίρεσε εν αγνοία της από το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού της στα νότια προάστια το ποσό των 200.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, διατηρούσε στενή επαγγελματική και φιλική σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος ήταν από τα πρόσωπα που μπαινόβγαιναν συχνά στο σπίτι της, ενώ γνώριζε τόσο για την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου όσο και για τα 200.000 ευρώ που υπήρχαν μέσα.

  • Με τον Σπύρο Βέρη

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κάνει πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση ως βοηθός του Σπύρου Ρέβη.

Σε κυπριακή εκπομπή ο Σπύρος Ρέβης ήταν καλεσμένος και πήγε ως μάνατζερ του Γιώργου Ταμπάκη που είχε γίνει γνωστός από την εκπομπή της Αννίτας Πάνια και είχε συστήσει τον βοηθό του, Μένιο Φουρθιώτη.

Στο απόσπασμα των δύο λεπτών εκείνης της τηλεοπτικής εμφάνισης σε κανάλι της Κύπρου, το οποίο υπάρχει στο YouTube, ο κ. Φουρθιώτης εμφανίζεται να λέει απλώς ότι «ο Σπύρος είναι φίλος μου», ενώ είναι εμφανές το τρακ το οποίο είχε. Έκτοτε βέβαια το απέβαλε, ανεξαρτητοποιήθηκε από τον κ. Ρέβη και ακολούθησε τη δική του πορεία στον χώρο της showbiz.

Η ανάρτηση Βαξεβάνη

Με ανάρτηση του στο Facebook o εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης εκράζει την ικανοποίηση και την ανακούφιση του για την προφυλάκιση Φουρθιώτη και των συνεργατών του, αλλά και την απορία που ο πρωθυπουργός και η ΝΔ δεν έκαναν την παραμικρή δήλωση καταδίκης.