''Πόλεμος'' Κεμαλιστών-Ερντογανικών: Στο ''απόσπασμα'' ο εμπνευστής της ''Γαλάζιας Πατρίδας'

Στο ντοκιμαντέρ "Blue Homeland" (Γαλάζια Πατρίδα) που παρουσιάστηκε από την TRT, δεν μεταδόθηκε η συνέντευξη που είχε δώσει ο εμπνευστής της, απόστρατος Ναύαρχος Cem Gürdeniz. Την έκοψε η λογοκρισία του καθεστώτος Ερντογάν, το οποίο βρίσκεται παντού και ελέγχει τα πάντα

Γιατί όμως;

Ο εν λόγω απόστρατος Ναύαρχος ανήκει στην "ομάδα" των 104 απόστρατων Ναυάρχων, που έδωσαν υπογεγραμμένη στη δημοσιότητα την επιστολή τους αναφορικά με τη Συνθήκη του Μοντρέ και τις ενστάσεις που είχαν αναφορικά με κυοφορούμενες φήμες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Τουρκίας από αυτήν στο μέλλον, καθώς και για τον τρόπο και γενικότερα τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος Ερντογάν, προκειμένου στις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές να διευκολύνεται η είσοδος  Τούρκων ισλαμιστών.

Και τα δύο ως γνωστόν αποτέλεσαν "μαύρο πανί" για τον Ερντογάν, ο οποίος μέσω της ελεγχόμενης δικαιοσύνης προέβη στην ανάκριση και δίωξη μερικών εξ΄αυτών, ένας εκ των οποίων ήταν και ο  εμπνευστής της 'Γαλάζιας Πατρίδας" απόστρατος Ναύαρχος Cem Gürdeniz

Θα πρέπει εδώ να διευκρινίσουμε ότι αν και "η Γαλάζια Πατρίδα" δεν έχει νομική βάση και υπόσταση Διεθνώς, εντούτοις η Τουρκική βουλή την ψήφισε υιοθετώντας την , οπότε ενέχει επίσημο χαρακτήρα για το τουρκικό κράτος.

Αυτό το τονίζουμε προκριμένου να αντιληφθούμε άπαντες, ότι ακόμη και αν ο Ερντογάν αποχωρήσει από την εξουσία, εκούσια ή ακούσια, η όποια διάδοχη πολιτική κατάσταση προκύψει  στην Τουρκία, θα κληροδοτήσει την "Γαλάζια Πατρίδα"

Ουσιαστικά είναι κάτι ανάλογο με το casus Belli, το οποίο έχει υιοθετήσει με απόφαση της η τουρκική βουλή σε βάρος της Ελλάδας.

Βάση αυτής της νεότευκτης τουρκικής θεωρίας το Αιγαίο  διχοτομείται, αφού  από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικότερα θα ανήκει στην τουρκική δικαιοδοσία , ενώ η Τουρκία κλέβει Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ, αφού αυθαίρετα υποστηρίζει ότι τα νησιά δεν έχουν δική τους ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Ο τουρκικός σχεδιασμός ήταν η Τουρκία να κυριαρχήσει σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε να βρεθεί ένα θεωρητικό υπόβαθρο, πάνω στο οποίο να εδράζεται και να αποκτά υπόσταση ο τουρκικός σχεδιασμός. Αυτό το υπόβαθρο έστω και  αν είναι σαθρό και στερείται οποιασδήποτε έννοιας Διεθνούς Δικαίου, το πρόσφερε ο απόστρατος Ναύαρχος Cem Gürdeniz με την 'Γαλάζια πατρίδα"

Η λύση των δύο κρατών που υιοθετεί ως τη μόνη αποδεκτή λύση για το Κυπριακό, τόσο η Τουρκία όσο και οι Τουρκοκύπριοι, στην άτυπη Πενταμερή Σύνοδο που γίνεται στην Ελβετία υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ, αποτελεί μέρος του γενικότερου τουρκικού  σχεδιασμού για εφαρμογή στην πράξη της 'Γαλάζιας Πατρίδας".

Τα βήματα της Τουρκίας θα είναι η αποτυχία εύρεσης λύσης εκ νέου στο Κυπριακό, η κήρυξη ΑΟΖ από το φευδοκράτος και η στήριξη της "μητέρας" Τουρκίας για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που θα βρίσκονται σε θαλάσσια οικόπεδα εντός της ΑΟΖ του ψευδοκράτους.

Για την ιστορία  στο ντοκυμαντέρ  του TRT, έλαβαν μέρος και μίλησαν ο απόστρατος Ναύαρχος Cihat Yaycı, ο απόστρατος  Ναύαρχος Dr. Ali Deniz Kutluk,ο ενεργειακός εμπειρογνώμονας Emin Emrah Danış και ο ακαδημαϊκός Assoc.

Με τον τρόπο αυτό ο Ερντογάν θέλησε να δείξει ότι είναι σε θέση να αποκαθηλώσει ακόμη και τον  πραγματικό "πατέρα" της "Γαλάζιας Πατρίδας", αποστερώντας ακόμη και την πατρότητα της.