''Λουκέτο'' σε τουρκικά τζαμιά στην Γαλλία με εντολή Μακρόν

Νέο σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας, που καταρτίστηκε κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Μακρόν στη Γαλλία, θα παρουσιαστεί στο συμβούλιο των υπουργών σήμερα.

Το σχέδιο νόμου θα επιτρέψει στην γαλλική κυβέρνηση να κλείσει χώρους λατρείας (τουρκικά Τζαμιά) λόγω υποψίας ότι συνδέονται με τρομοκρατικές ομάδες και πράξεις. 

Με λίγα λόγια, η επιστολή των Γάλλων Στρατηγών έπιασε ''τόπο'', καθώς περίπου 20 εν αποστρατεία Στρατηγοί στη Γαλλία, προειδοποίησαν τον Πρόεδρο ότι πρέπει να σταματήσει το “κακό που έρχεται”, ισχυριζόμενοι ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο χάος στη χώρα, διαφορετικά θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος.

Υπάρχουν υποψίες πως στα 76 τζαμιά καλλιεργείται ο ισλαμικός αυτονομισμός. Την είδηση επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι του υπουργείου εσωτερικών που υπογραμμίζουν πως «όλα θα ελεγχθούν και όσα πρέπει να κλείσουν θα κλείσουν».

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ντάρμανιν δήλώσε, "μπορέσαμε να κλείσουμε μόνο 17 τζαμιά με τους ισχύοντες νόμους και πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο."

Ο νέος νόμος διευκολύνει το κλείσιμο των λατρευτικών χώρων που συνδέονται ακραίες ισλαμικές οργανώσεις και την τουρκική ισλαμική οργάνωση Milli Gurus, η οποία φέρεται να ελέγχει μεγάλη μερίδα Τούρκων στην ΕΕ.

Μετά την πρόσφατη επίθεση με μαχαίρι στο αστυνομικό τμήμα του Yvelines στην Γαλλία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αστυνομικού, η γαλλική κυβέρνηση επιτάχυνε τις προσπάθειές της να εισαγάγει νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία, η οποία θα επιτρέπει την αύξηση του χρόνου παρακολούθησης των καταδίκων που ελευθερώθηκαν από τη φυλακή, όπως και τον αυστηρότερο έλεγχο χώρων λατρείας.

Ο υπουργός εσωτερικών Gerard Darmanin ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει το νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο συμβούλιο των υπουργών κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Emmanuel Macron και του πρωθυπουργού Jean Castex.

Ο ίδιος  υπερασπίστηκε αυτό το βήμα της κυβέρνησης, λέγοντας: «πρέπει να ενισχύσουμε τα μέσα για την καταπολέμηση μιας αυξανόμενης απειλής».

Περισσότεροι από 20 αντιτρομοκρατικοί νόμοι σε 25 χρόνια  έχουν ψηφιστεί στη Γαλλία από το 1986 για την ενίσχυση του νόμου περί εσωτερικής ασφάλειας, ο οποίος καλύπτει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αν και το περιεχόμενο δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί πλήρως, το νέο προσχέδιο νόμου αποσκοπεί στην πραγματοποίηση ερευνών σε οικίες, στη δημιουργία χώρων ασφαλείας, στο κλείσιμο των οίκων λατρείας, σε μέτρα περιορισμού κατά των ύποπτων κα.

Το σίγουρο είναι ότι με αρχή την Γαλλία θα αλλάξουν πολλά σε σχέση με ακραίες ιδεολογίες στην ΕΕ, ειδικά σε σχέση με τα “πλοκάμια” του Ερντογάν σε πολλές χώρες της Ευρώπης.  

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία καλούσε παλαιότερα σε έμπρακτη στήριξη της πολιτικής της, τους μετανάστες της σε Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία, με αποτέλεσμα οι "γκρίζοι λύκοι "να δημιουργήσουν εκτεταμένα επεισόδια σε αυτές  και να τεθούν εκτός νομιμότητας.